Şuanda 122 konuk çevrimiçi
BugünBugün2569
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10293
Bu ayBu ay10293
ToplamToplam10478717
masalla gerçek örtüşüyor PDF Yazdır e-Posta
Cahit Çelik tarafından yazıldı   
Cuma, 23 Kasım 2012 22:29


Engin Erkiner merhaba,

 

Miro Masalı bugün 700 bölüm oldu. Noktayı koydum. Yazdıklarımın yararı olur mu, olmaz mı, bilmiyorum. Bildiğim tek şey, Miro Masalı eşi benzeri olmayan bir resim sergisidir. Yazdıklarım da, bu sergiyi gezerken söylenmiş sözler gibidir. Söylediklerim yalan yanlış olsa, ilgi çekicidir. Okuduğunu anlayan insanlar için yararlı olabilir.

 

İbrahim Yalçın'ın Türkiye'de sol örgütler ve bölüne bölüne büyümek başlıklı yazısını okudum. Hüseyin Aykol'un yazdığı kitabın ilk baskısındaki Acilciler bölümü ile ikinci baskıdaki aynı bölümün farklı olduğunu belirtmiş. İlk baskının bilgi kaynağını görmeden geçmiş.

 

Azcık dikkat edilirse, ilk baskının bilgi kaynağı görülebilir. "Acilciler, özellikle Hatay’daki Arap Aleviler içerisinde yaygın olarak örgütlenmişti. 26 Ocak 1976’da Malatya-Beylerderesi’nde yaşanan çatışmada örgütün liderlerinden İlker Akman, Yusuf Ziya Güneş ve Hasan Basri Temizalp öldürüldüler. İlker Akman’dan sonra örgüt liderliğini Yüksel Eriş yürüttü. Yüksel Eriş’in 21 Ocak 1977’de Trabzon’da öldürülmesi üzerine, örgüt liderliğine Mihrac Ural getirildi." bölümü, Mihrac Ural'ın imzası gibidir.

 

Daha önemlisi, "Yüksel Eriş'in 21 Ocak 1977'de Trabzon'da öldürülmesi üzerine, örgüt liderliğine Mihrac Ural getirildi." cümlesi, Mihrac Ural'ın övünmek için yaptığı itiraf değerindedir. Yüksel Eriş'in öldürülmesi ile Mihrac'ın Acilciler örgütünü berbat etmesi birlikte düşünülmelidir.

 

Miro Masalı'nın son bölümlerini yazarken bile bu itirafın yapıldığını bilmiyordum. Buna rağmen, benim yazdıklarımla Mihrac'ın yaptığı itiraf örtüşüyor. Örtüşmenin özü özeti, Yüksel Eriş ölmemiş, öldürülmüş. Yüksel'in öldürüldüğünü Mihrac biliyormuş. İşte o yüzden, karartma yapmak için, bana saldırıyormuş. Ali Fuat'ı yargısız infaz timleriyle birlikte üzerime salmış. Manyak Memo bilerek bana saldırmış. Hasso ile Hüsso tetikçi olarak kullanılmış. Pislikler pisliğin üzerine yatmış.

 

Ben de bu pisliklerin üzerine basmışım.

 

Miro Masalı'nın yazımı ve masala konulacak resimlerin görüntü temizliğinin yapılması iki yıl sürdü. Miro Masalı'na 96 ülkeden ve 9.500 bilgisayardan 19.500 giriş yapıldı. Masal kahramanı yavşaklar soluğu mahkemede aldı. Verilecek kararın bayramdan sonra gelen kınadan farkı yoktur. Zaten cümle cemaat arazi olmuştur.

 

İyilik sağlık dileklerimle…  CAHİT ÇELİK

 

www.mirocan.blogspot.com

  

 


 

 

Son Güncelleme: Cuma, 23 Kasım 2012 22:49