Şuanda 259 konuk çevrimiçi
BugünBugün2649
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10373
Bu ayBu ay10373
ToplamToplam10478797
tüm eski arkadaşlara çağrımızdır PDF Yazdır e-Posta
İrfan Dayıoğlu tarafından yazıldı   
Pazar, 20 Ocak 2013 19:32


 

Değerli yoldaşlar,

Bundan önceki çağrımızda eskiden aynı idealler için aynı örgütte yer alan  ve bugün hala dik durarak,  devrimci hareket etrafında aynı idealleri yaşatan sizlere bir ortak toplantı yapma çağrısı yaptık.

Bu ikinci çağrımızda  neden böyle bir toplantı yapılması isteği duyduk?  Bu toplantıdan neleri amaçlıyoruz? Önerilerimiz nedir? Beklentilerimiz nedir? Onları açmaya çalışacağız.

Neden Toplanmak  Gerekiyor?

Böyle bir toplantının yapılması gereğine inanan bizler  başta belirtelim. Bölge ve dünya haklarına yöneltilmiş tüm baskı ve haksızlıkların ortadan kaldırılabileceğine, barış içinde ve insanca yaşayabileceğimiz bir  dünyanın  mümkün olduğuna inanan  ve bu amaçlar için karınca kararınca mücadele eden, yurt dışında yaşayan  bir grup eski yoldaşız.  Siz ülkede yaşayan eski yoldaşlarla birlikte yapabileceğimiz birçok şeyin var olduğuna inanıyoruz.

Bugünün hakim kapitalist sistemi, toplumsal yaşamı yıkmakta, insanı yalnızlaştırmakta, bireyi kendi emeğine, topluma ve doğaya yabancılaştırmaktadır. Bu gidişe dur diyecek olanların var olduğuna inanıyoruz. Biz eski yoldaşların hepsini de bunlardan sayıyoruz.

Hepimizin emekçi halklardan , ezilenden, yok sayılandan,  ötekileştirilenden, doğadan, emekten, özgürlükten, eşitlikten, barıştan, adaletten ve demokrasiden yana olduğuna inanıyoruz. İnanmak istiyoruz.

Bu topraklarda yaşayan tüm halkların toplumsal ve tarihsel dokusuna aykırı olan tekçi, inkârcı, asimilasyoncu egemenlik sistemine karşı, tüm halkların, kimliklerin, dillerin, kültürlerin eşit, özgür ve gönüllü birlikte yaşamını savunuyoruz.  Bunun için de mücadele  ettiğimize ve edeceğimize inanıyoruz.

Bu ortak insanlık değerlerini savunan tüm eski yoldaşların birlikte bazı işler yapabileceğini düşünüyoruz. Bu yapabileceklerimizi sıralarsak;

 

Önerilerimiz;

Bizler  sınırları esnek tutulmuş ortak bir platform oluşturabiliriz. Ortak bir internet sitesi kurabiliriz.  Ya da var olan sitelerin birini geniş katılımla dönüştürebiliriz.  Ortak bir dayanışma fonu oluşturabiliriz. Yine ülkede oluşan siyasi birlik platformlarına oluşturacağımız platform vasıtasıyla ortak destek sunabilir, içinde yer alabilir, bazı yoldaşlarımız aracılığıyla buralarda  etkin olmak için çalışma yürütebiliriz.

Bunların yanında, ortak bir yayın evi kurabilir,  kitap çıkarmak isteyen yoldaşların kitaplarını basabilir ve dağıtımını ortak yapabiliriz. Bunun yanında  mücadelede kaybettiğimiz yoldaşların hayatlarını  anlatmak ve gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla bazı etkinlikler yapabiliriz. Onların mücadelesini anlatan kitap, film v.b çalışmalar yürütebiliriz.

 

Beklentilerimiz;

Evet sanırız bütün bunlar için bir araya gelmeye değer. Bunların yanında birçoğumuz birbirimizi gıyaben tanıyoruz. Böyle bir toplantıyla bunu fiziken tanışmaya çevirmek anlamlı olur herhalde. Yine, bir çoğumuz birbirimizle ya konuşmuyor, ya da yıllardır ilişkisi kopuk yaşıyoruz. Birbirimize ciddi eleştirilerimiz var. Tüm bunları yüz yüze görüşüp amiyane deyimle eteklerimizdeki taşları dökmek te anlamlıdır bizce.

Tüm dünyada kapitalist üretim ilişkilerinin  ulaştığı düzeyden dolayı,  bireyin yalnızlaştırıldığı günümüzde, bir araya gelmek ve  sosyal, siyasal ve kültürel dayanışmayı ön planda tutmak gerektiğini hepiniz kabul edersiniz.  Böylesi bir dünyada  geçmişte birbiri için bedel ödemekten çekinmemiş  eski yoldaşlar olarak olanaklarımızı ve gücümüzü, birlikte belirleyeceğimiz mütevazi ortak adımlar için bir araya getirebiliriz.

Bunun için elbette önce bir araya gelmek gerekiyor.  Bir araya gelişimiz her konuda ortak fikirde olmamızı gerektirmiyor. Çünkü ortak bir örgüt kurma derdimiz yok, bizimkisi bir dayanışma platformu olmalıdır. Elbette böylesi bir platform,  düzeyli ve yetkin siyasi tartışmalar yürüterek, karşılıklı hoşgörü ve saygı temelinde her görüşe yer vermelidir. Böylesi bir birliktelikte herkesin, istediği konuda düşüncesini özgürce belirtme hakkı vardır.  Ancak hakaret ve bireyi küçük düşürücü tutumlardan uzak durulmalı, bireyin özel yaşamına saygı gösterilmelidir,

Bu toplantıdan bir diğer ve önemli beklentimiz de şudur;

Tüm katılan yoldaşlar, üzerinde yaşadığımız coğrafyada gerçek anlamda bir demokrasinin sağlanması için çaba sarfetmeli, bu konuda çaba gösteren kurumları destekleme sözü verebilmelidir.

Tüm katılımcı yoldaşlar,  başta Kürt halkının özgürlük mücadelesi olmak üzere, ötekileştirilen tüm toplum kesimlerinin mücadelesine doğru yaklaşımı birlikte olmanın başlıca kıstaslarından saymalıdır.

 

Toplantı çağrımız kimlere yöneliktir ?

Kısaca Acilciler'in yanı sıra HDÖ ile Devrimci Savaş'ı da kapsayan siyasi gelenekten gelen arkadaşlara yöneliktir.

 

Bu duygularla eski yoldaşlarımızı bir araya getirme, tanışma, sohbet etme, hasret giderme, fikir alış verişinde bulunma amaçlı bu ilk adımımızda arkadaşları  toplantımıza katılmaya çağırıyoruz.

 

Toplantımızın tarihi ve yeri, katılımcı arkadaşların belli olmasından sonra, her katılımcıya tek tek iletilecektir.  Toplantı hakkında doğrudan bilgi almak isteyen yoldaşlar  Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine ve facebook sayfasına özel mesaj gönderebilirler.

 

Avrupadaki  eski yoldaşlar adına

İrfan Dayıoğlu

22 ocak 2013