Şuanda 389 konuk çevrimiçi
BugünBugün2729
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10453
Bu ayBu ay10453
ToplamToplam10478877
Miro Masalı mahkemede -2 PDF Yazdır e-Posta
Cahit Çelik tarafından yazıldı   
Pazartesi, 15 Nisan 2013 19:59


Engin Erkiner merhaba, 

 

Mersin'deki mahkemenin isteği üzerine bugün İstanbul'da bir daha ifade verdim. Sorulan sorulara yanıt vermedim. Yazılı savunma yapacağımı söyledim. Yazılı savunma yapabilmek için de Mersin'deki mahkemenin karar örneğini istedim. İstanbul'daki mahkeme isteğimi kabul etti. Mersin'deki mahkemenin Karar ve İddianame örneğini verdi. İddianame'de benim vatandaşlık numaramın çıkarılması dışında hiçbir değişiklik yok. Mahkeme Kararı'nda ise, «CMK'nun 147. maddesindeki yasal haklarının hatırlatılması ve hakkında TCK nun 125/4 ve 43 maddelerinin uygulanması ihtimaline binaen CMK nun 226. maddesi gereğince ek savunma hakkı verilerek, …» denilmiş. Yani, "Ek Savunma" istenmiş.  İşi kitabına uydurmak için cingözlük yapılmış. Önceki duruşmada verdiğim ifade, "Savunma" sayılmış. 

 

Anlaşılan, şahit ispat delil ve savunma olmadan karar verilmiş. Şahitsiz ispatsız delilsiz iddiacılık yapmanın iftira suçunu oluşturduğu hiç akıllarına gelmemiş. Savcı'nın iddialarına dayanak yaptığı Miro Masalı dava dosyasına konulmamış. Miro Masalı'nın hangi bölümünden alıntı yapıldığı yazılmamış. Savcı ve Yargıç, Miro Masalı'nı görmediği okumadığı anlamadığı halde, "Miro Masalı isimli yazı" ile bir muhterem şahsiyete hakaret ettiğim kanaatine varmış. İlk duruşmada yazılı olarak verdiğim ifade, evlat acısı gibi içlerine oturmuş. İntikam almak için kolları sıvamışlar. Verilecek cezayı artırmak için, suçun "alenen" ve "basın yayın yoluyla" yapıldığını anlamışlar. Mersin'deki mahkemenin yapabileceği iki şey var. Şahit ispat delil savunma olmadan hüküm kurmak veya Miro Masalı'nı dava dosyasına koymak ve sonuçlarına katlanmak. 

 

Miro Masalı 500 bölüm olunca benim bilgisayar su koyverdi. "Miyadım doldu, haydi bana eyvallah!.." dedi. O yüzden, 800 bölüm olunca noktayı koydum. Tam üç aydır hiçbir bölüm yazmadığım halde, hergün ortalama yirmi ziyaretçi alıyor. Bu kadar ilgi görmesi beni şaşırtıyor. Yeni bilgisayar alabilirsem, 800 bölüm daha yazacağım. Her biri 400 sayfalık dört kitap yapacağım. Dört dörtlük olsun diye, Ergenekon örgütlenmesini öne çıkartacağım. Bazı arkadaşların fiyakasını bozacağım. Lakin, yeni bilgisayar alacak param yok. Yeni bilgisayar almak için, az biraz 4.000 liracık para kazanmam gerekiyor. Açıkça söylemek gerekirse, hiç değilse 100 takım boyama kitabı satmam gerekiyor. Bu ise olanaksız gibi gözüküyor. Herkes bir bahane buluyor. Kimsecikler benden boyama kitabı almıyor. Buna rağmen, Miro Masalı yarından itibaren devam edecek. Benim bilgisayar öldüğü anda, Miro Masalı bitecek!.. 

 

Dost düşman herkesi,  http://mirocan.blogspot.com  adresine beklerim.

 

İyilik sağlık dileklerimle…  CAHİT ÇELİK

 

 

 

 

İddianame'de uygulanması istenen maddeler:  TCK 125/1 ve TCK 53/1-2

 

TCK - MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.

 

TCK - MADDE 53. - (1) Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;

a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,

b) Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan,

c) Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,

d) Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,

e) Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten,

Yoksun bırakılır.

(2) Kişi, işlemiş bulunduğu suç dolayısıyla mahkûm olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar bu hakları kullanamaz.

 

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5237.html

 

 

Mahkeme'nin uygulama ihtimali gördüğü maddeler:  TCK 125/4, TCK 43, CMK 226 

 

TCK - MADDE 125. - (4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.

 

TCK - MADDE 43. - (1) Bir suç işleme kararının icrası kapsamında, değişik zamanlarda bir kişiye karşı aynı suçun birden fazla işlenmesi durumunda, bir cezaya hükmedilir. Ancak bu ceza, dörtte birinden dörtte üçüne kadar artırılır. Bir suçun temel şekli ile daha ağır veya daha az cezayı gerektiren nitelikli şekilleri, aynı suç sayılır.

(2) Aynı suçun birden fazla kişiye karşı tek bir fiille işlenmesi durumunda da, birinci fıkra hükmü uygulanır.

(3) Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı ve yağma suçlarında bu madde hükümleri uygulanmaz.

 

http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5237.html

 

 

CMK - Madde 226 - (1) Sanık, suçun hukukî niteliğinin değişmesinden önce haber verilip de savunmasını yapabilecek bir hâlde bulundurulmadıkça, iddianamede kanunî unsurları gösterilen suçun değindiği kanun hükmünden başkasıyla mahkûm edilemez.

(2) Cezanın artırılmasını veya cezaya ek olarak güvenlik tedbirlerinin uygulanmasını gerektirecek hâller, ilk defa duruşma sırasında ortaya çıktığında aynı hüküm uygulanır.

(3) Ek savunma verilmesini gerektiren hâllerde istem üzerine sanığa ek savunmasını hazırlaması için süre verilir.

(4) Yukarıdaki fıkralarda yazılı bildirimler, varsa müdafie yapılır. Müdafii sanığa tanınan haklardan onun gibi yararlanır. 

 

http://www.ceza-bb.adalet.gov.tr/mevzuat/5271.htm