Şuanda 445 konuk çevrimiçi
BugünBugün2754
DünDün3402
Bu haftaBu hafta10478
Bu ayBu ay10478
ToplamToplam10478902
Reyhanlı katliamı üzerine kamuoyuna açıklama PDF Yazdır e-Posta
Kolektif tarafından yazıldı   
Çarşamba, 15 Mayıs 2013 23:03


AVRUPA’DAKİ THKP-C( ACİLCİLER)

MİLİTANLARINDAN REYHANLI KATLİAMI ÜZERİNE

KAMUOYUNA AÇIKLAMADIR..!

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen katliamı kınıyor, lanetliyoruz.

Bu vahşi saldırı ve katliam, kendisine insanım diyen hiç kimse tarafından mazur gösterilemez.

Saldırının asli failleri ve  arkalarındaki karanlık güçler ve taşeron örgütler her kimse  bir an önce açığa çıkartılmalıdır.

AKP iktidarının, katliamla ilgili haberlere sansür uygulayarak ortamı bilgi kirliliğine boğması kabul edilemez.

Ülkemiz ciddi bir süreçten geçiyor.  

Bir yandan, 30 senedir devam eden iç savaş ortamından çıkılmaya çalışılırken, Suriye ile her an sıcak bir çatışmaya dönüşecek psikolojik bir savaş yaşanıyor.

Kürt özgürlük hareketi ile başlatılan görüşme ve müzakere sürecini baltalama, ülkeyi savaşa sürükleme gayreti içerisinde olan, uluslararası güç odakları, istihbarat örgütleri ve onların uşaklığını yapan başıbozuk taşeron örgütlerin, bu dönemde boş durmayacakları açıktır.

Reyhanlı katliamı bunu göstermiştir.

Katliamının derin ilişkileri bir takım spekülatif haber ve gerçek dışı bilgi kırıntıları ile  açıklanamaz.

Katliamla ilgili ortaya atılan kimi iddialar ve yetkili ağızlardan yapılan  açıklamalar, bu olayın üzerine ciddi bir biçimde gidilmediği, gidilmeyeceği kuşkusunu uyandırmaktadır.

THKP-C(ACİLCİLER)  ÖRGÜTÜ YOKTUR.

Bizler, Reyhanlı katliamını gerçekleştirdiği iddia edilen THKP-C(ACİLCİLER) örgütünün bir dönem içinde bulunmuş, kuruculuğunu ve üst düzey yöneticiliğini yapmış kişiler olarak diyoruz ki:

1988 yılından itibaren THKP-C (ACİLCİLER ) adlı örgüt mevcut değildir.

THKP-C( ACİLCİLER) 1974 yılı ortalarında, İlker AKMAN, Engin ERKİNER ve Yüksel ERİŞ tarafından kurulmuş olup, kurucu yoldaşlar arasında bu gün hayatta olan Engin ERKİNER’in yazdığı ‘’Türkiye devriminin acil sorunları(TDAS) ile adını duyurmuştur.

1976 yılı ortalarında örgüte Suriye istihbarat örgütü EL MUHABERAT’ın sızması olarak katıldığı daha sonra ortaya çıkarılan Mihrac URAL, 12 Eylül askeri faşist darbesinden kısa bir süre önce Adana cezaevinden kaçırılmış ve hemen Suriye’ye gitmiştir. Mihrac URAL o tarihten beri orada yaşamaktadır.

Suriye vatandaşıdır. Suriye istihbarat örgütü El Muhaberat’ın adamıdır.

Türkiye devrimci hareketi ve de ACİLCİLER örgütü ile kesinlikle ilgisi yoktur.

AKP Hükümeti, bu soysuz adamın kim olduğunu bilmiyor ve öğrenmek istiyorsa, devlet arşivleri elindedir.

Mihrac Ural’ın, 10 Mart  1978’de Ankara’da yakalandığı zaman verdiği polis ifadesine bakabilirler.

Mıhrac Ural, yakalandığı andan itibaren, Milli İstihbarat Teşkilatı( MİT) ile anlaşmış ve ACİLCİLER örgütünü tasfiye etmeye, kendi tabiri ile ehlileştirmeye SÖZ VERMİŞ bir İŞBİRLİKÇİDİR..

Mihrac Ural, Suriye’de bulunduğu yıllar içerisinde, 12 Eylül faşizminin zulmünden kaçan ve bir süre sonra tekrar ülkeye dönen tüm yoldaşlarımızı ve ulaşabildiği tüm devrimcileri polise İHBAR ederek yakalatmış bir MUHBİR’dir.

Mihrac Ural, aralarında örgütümüzün, bir merkez komitesi ( HANNA MAPTUNOGLU) ve iki merkez komite yedek üyesi ( Sami kod adlı GÖKHAN SAÇ ve Yusuf kod adlı ZİHNİ ALAN) yoldaşlarımızı başta olmak üzere, Ali ÇAKMAKLI da dahil on yoldaşımızı katleden bir  DEVRİMCİ KATİLİDİR.

Mihrac Ural, THKP-C(ACİLCİLER) örgütünün tüm değerlerine el koyan, sırtını El MUHABERAT’ da dayayarak, Türkiye devrimci hareketinin mal varlığını hesabına geçiren bir HIRSIZ’dır.

Mihrac Ural, Suriye’de, PKK Genel Başkanı ABDULLAH ÖCALAN’ı  zehirleyerek katletme girişiminde bulunmuş ve bu amaçla Ankara ve Adana’dan Suriye’nin Lazkiye şehrine gelen 6 kişilik bir Türk istihbarat timine ev sahipliği  yapmıştır. Bu soysuz adam, azılı bir KÜRT DÜŞMANI’dır. ( Bu konu ile ilğili belgeler daha sonra A.K. adlı yoldaş tarafından Şam’da bizzat Abdullah Öcalan’a verilmiştir. Belge, PKK arşivindedir.)

Tekrar ediyoruz: THKP-C( ACİLCİLER)’in devrimci tarihi Mihrac URAL adlı çift yönlü bir ajan müsveddesi bahane edilerek karalanmak isteniyor.

Sadece, olmayan ACİLCİLER örgütü değil, Mihrac Ural’ın kirli adı kullanılarak devrimci hareketlerimiz topyekün kirletilmek isteniyor.

Bu oyun pis bir oyundur.

Bizler, bir dönem hayatımızı koyduğumuz, uğrunda hapisler yatıp işkencelerine katlandığımız mücadele örgütümüz, THKP-C(ACİLCİLER)’in adının bu şekilde kirletilmesini reddediyoruz.

AKP Hükümeti ve onun istihbarat örgütleri, REYHANLI KATLİAMI’dan da sorumlu tuttukları MİHRAC URAL konusunda gerçekten ciddilerse, başvuracakları yöntem bu olmamalıdır.

Mihrac URAL’ın kim olduğunu gerçekten öğrenmek niyetinde iseler, Mehmet AĞAR’a yönelmelidirler.

Mehmet AĞAR, Mihrac URAL, Mehmet YAVUZ üçlüsünün kirli ilişkilerine bakmalılar.

Mehmet YAVUZ eski bir ACİLCİDİR, Hapisten çıktıktan sonra DOĞRU YOL PARTİSİ( DYP) üyesidir. Mehmet AĞAR DYP Genel Başkanı olduğu zaman Mehmet YAVUZ da DYP MERSİN İL BAŞKANI YARDIMCISIDIR.

Mehmet YAVUZ halen, Adana  9. Ağır ceza mahkemesinde, Mihrac URAL ile birlikte ACİLCİLER üyesi olmaktan yargılanıyor.

Bu nasıl oluyor?

Mehmet YAVUZ, Mehmet AĞAR’dan aldığı pusula ile Emniyet Genel Müdürlüğü gizli arşivine girdiğini yazdı. Emniyet Genel Müdürlüğü gizli arşivinde, ACİLCİLER’in özel dosyalarını incelediğini yazdı.

Mihrac Ural-Mehmet Yavuz-Mehmet Ağar arasındaki ilişkiden REYHANLI KATLİAMININ parmak izlerine ulaşmak mümkündür.

Kamuoyunun dikkatine sunuyoruz...

Avrupa’da yaşayan ve THKP-C( ACİLCİLER) davasından yargılanmış olan militanlar adına

THKP-C(ACİLCİLER) Kurucu üyesi Engin ERKİNER.

THKP-C( ACİLCİLER) MERKEZ KOMİTESİ (MK) ÜYELERİ

İbrahim YALÇIN

Haydar YILMAZ

İrfan DAYIOĞLU.