Şuanda 331 konuk çevrimiçi
BugünBugün3019
DünDün2340
Bu haftaBu hafta7341
Bu ayBu ay7341
ToplamToplam10475765
Ali Cakmakli olayi ve sorumluluk PDF Yazdır e-Posta
Adil Okay tarafından yazıldı   
Çarşamba, 27 Mayıs 2009 17:05


kulagima gelen bazi spekulasyonlar

hakkinda kisa br aciklama yapmak istiyorum.
1-ali cakmakli hakkinda karanlik adam yazisi Adana cezaevinde M. Ural tarafindan yazildi. ben ve bircok arkadas o donem birlikteydik. yazinin yazilmasinin tanigiyiz.
2- bu talihsiz yazi o donem orgutun resmi yazisi olarak kabul gorup dagitildi.
3- o donem tum kadrolar seflerin yazilarini kayitsiz sartsiz kabul eder ve dagitirdi.
4-yaziyi ben dikte etmedim. kaleme almadim. benim el yazimla yazilip duzeltilmedi. dikte spekulasyonuna aciklik getireyim: Adana da anlatildigina gore, ali cakmakli nin kaldigi ev polis tarafindan basiliyor. polis ali cakmakli yi yakalamiyor. bu soylentiyi adanali bir kac kadro ile ben de mihraca aktarmistim. mihrac in yazdigi karanlik adam brosurundeki 5-10 maddeden biri buydu. bu konuda ozelestiri veriyorum. diger maddeleri, ozellikle baska kentler konusunu bilmem mumkun degildi. bu bir madde konusunu da yazmis ve yillar once soylemistim.
5- ancak tum eski acilciler kadar ben de bu konuda (biraz eksik biraz fazla) sorumluyum.
6- turkiye devrimci hareketinde polisin eline dusmeyenlere bile kuskuyla yaklasilan 'acaba polis mi' diye zanli yapilan bir donem yasanmisti. bu donemde hepimizde belli insanlar hakkinda kuskular uyanirdi. adana da benim bilmedigim bu ev basilma konusunu bircok insan soylemisti. ancak sonra olayin polder li polislerin destegi oldugu ortaya cikti. elbette ali cakmakli icin simdi hatirlayamadigim ve benim bilmedigim konularda bir cok suclama vardi.
7- ancak benim sorumlulugum donemimde ne ali cakmakli ne de baska bir devrimci hakkinda siddet karari alinmadi.
8- benim oldugum hic bir toplantida Ali cakmakli hakkinda siddet- ceza- oldurme gibi konular tartisilmadi. telkin edilmedi.
9- ali cakmakli nin olduruldugunu antakya da iken gazetede okudum. antakyaya darbeden bir kac gun once gitmistim. darbe olunca 2 hafta geri donemedim.
10- ali cakmakli yi nebilm rahoma gibi saygiyla andigimi belirten bir yazi yazmistim. hatta bu gunlerde cikacak 12 eylul ve filistin gunlugu II. baski da da bu iki insani saygiyla andim. ozelestiri yi partige de gecirdim. konu onlar diye adlarini zikrediyorum. yoksa Turkiye devrimci hareketinde sol ici siddet sonucu yuzlerce insan oldurulmustur. hepsini saygiyla anmak gerekir. bunu da benim -varsa sorumlulugum- ozelestirim kabul edilmesini diliyorum.
11- son olarak tekrar edeyim. ali cakmakli olduruldugunde ben de bu orgut icinde oldugum icin (tetik cekmesem, cekin demesem, karanlik adam yazisini ben yazmasam, merkez komite uyesi olmasam bile) sorumlu sayilirim. o donem  insanlar olduruldugunde orgutten ayrilmayan, tavir koymayanlar da (orgut uyelerinden merkez komite uyelerine kadar) dolayli olarak suc ortagi olmuslardir. ali cakmakli olayi da oyledir. nebil rahoma olayi da. sol ici siddet sonucu yoldaslari olduruldugunde tavir koymayanlar da. bu nedenle kimse kendini hakim savci olarak goremez. spekulasyon yapma hakkina sahip degildir. onemli olan bu gun aradan gecen ceyrek asir boyunca hala hatalarda israr edenlerin mahkum edilmesidir.
12-elbette kuru bir ozelestiri yetmez. pratik icinde ozelestiri samimi olur. insanin son bes yilina, son on yilina bakilir. bugunune bakilir. neredeler. ne yapiyorlar. spekulasyonlarin kaynagi biraz da bu soruda yatiyor diye dusunuyorum. hic bir devrimci eylem, mucadele, calisma, orgutlenme icinde olmayan insanlar icki masalarinda dedikodu yapiyorlarsa ve mucadele eden insanlara camur atmak-acik aramak icin ugrasiyorlarsa, bunlari da cok muhatab almamak gerekir diye dusunuyorum. 'dusmanimin dusmani lumpen de olsa dostumdur' tavri, devrimci bir tavir olamaz.
konuyla ilgilenenlerin dikkatine.
 


Discutez sur Messenger où que vous soyez ! Mettez Messenger sur votre mobile ! =

Son Güncelleme: Çarşamba, 27 Mayıs 2009 17:16