Şuanda 172 konuk çevrimiçi
BugünBugün1313
DünDün3402
Bu haftaBu hafta9037
Bu ayBu ay9037
ToplamToplam10477461
Ekmeleddin mi dediniz? PDF Yazdır e-Posta
İbrahim Yalçın tarafından yazıldı   
Perşembe, 19 Haziran 2014 18:13


Kılıçdarooğlu ve Bahçeli el ele verdiler ve cin şişeden çıktı.

Adı Ekmeleddin İhsanoğlu.

 Aslında bakarsanız ben bu yazıyı taa ilk gün yazacaktım. Adamcağızın adını bir türlü telaffuz edemedim. Bugüne kaldı.

 Biz eskide 500 metre uzaktan adamın yüzünü görsek kim olduğuna karar verir, neyin nesi olduğunu, ‘’in midir cim midir’’ bir çırpıda anlardık. Badem bıyıklı ise  mutlaka gerici derdik. Faşisti, devrimcisi ilk bakıştan belli olurdu.

 Artık  anlaşılmaz oldu. Her şey karma karışık, bütün renkler fuluğ… Değişmeyenlere ‘’dinazor’’ deniliyor. Değişenler muteber kişi oldular. Kenarları köşeleri tuttular ve ‘’Allaha şükür’’geçinip gidiyorlar.

 Sözü Ekmeddin’e getiriyorum.

 Fotoğrafına baktım, hiç değişmemiş. ‘’Badem bıyık’.’ Ekmeleddin, yıllar öncesi gibi, dinozor dediklerimizden.

 Fotoğraflarına  dikkatle bakın. Zumlayın biraz.  Zemzem suyu ile yıkanmış. ‘’Mübarek’’yüzlü bir kul göreceksiniz..

 Sıkı bir Müslüman olduğu kesin. Atatürkçü ve laik olduğu da söyleniyor. Bilmiyorum. Ben CHP medyasının yalancısıyım. Son günlerde Ekmeleddin’in Laik, cumhuriyet değerlerine bağlı, bilim ve ilim adamı olduğu konusunda yemin billah ediyorlar. AKP ve muhafazakar halkı inandırabilirler ama kendi tabanlarının kaçta kaçını inandırabilirler kestirmek zor.

 Dile kolay, 10 sene İslam ülkeleri konferansı örgütü başkanlığı yapmış.

 Erdoğan’ın Mısır ve Suriye politikasına karşı imiş.  En önemlisi de eşinin başı açıkmış..

 

Güler misin, ağlar mısın. Cumhuriyet kurmakla, Atatürk’ün partisi olmakla övünen bir partinin düştüğü hallere bak.

 Erdoğan’ı Erdoğan’la yenmeye kalkıyorlar.

Yıllardır Atatürk posterleri sattılar, Cumhuriyet mitingleri organize ettiler.Cumhuriyeti kuran partiyiz, laikliğin güvencesiyiz dediler. Kendilerini bile ikna edememiş olmalılar ki, Erdoğan’ı Atatürkl’leri ile yenmeye cesaret edemediler.

Özgürlük eşitlik kardeşlik diye diye yola çıktılar,  köşe bucak bakmadık yer bırakmadılar. Yakınlarda bulamadılar. Mısır’a kadar gittiler. Buldular  ve muratlarına erdiler.

 Ekmeddin’in yeşilinde karar kıldılar.

 Ekmeddin için, Suudi aşılı Amerikan menşeli bir Arap atı iddiaları bile var.  Onu bilemem ama katıksız bir Müslüman olduğuna kalıbımı basarım.

 İnanmayan bir kez daha fotoğrafına bakabilir. Buram buram Müslüman kardeş kokusu duyacaktır..Daha fazla bakmanızı tavsiye etmem.  Baktıkça moraliniz bozulabilir. Müslüman kardeş’le idare edin. Deştikçe  El Kaide ile karşılaşabilirsiniz., Abartmıyorum. Bu günlerde her şey karmakarışık.  Olmaz olmaz demeyin ne olur ne olmaz

 Baksanıza kimin eli kimin cebinde. Irak’ta oluk oluk kan akıyor, Katil sürüleri sokakta insan avına çıkmış,kadın ve kızların kendi savaşçılarına helal olduğuna dair fetva çıkartıyor ve bizim dışişleri bakanı ‘’’Orada kaos varmış gibi gösterilmek isteniyor’’ diyebiliyor. Bunlarla danışıklı-dövüş yaparak uluslararası kamuoyunu aldatmaya yönelik komplolarla  ak’lanma oyunlarına girebiliyor.

 Haksız mıyım ?

 Böyle bir ülkede ‘’Olmaz, ya bu kadarda olmaz ki..’’ diye bir şey olabilir mi ?

 Ekmeleddin bu büyük oyunun bir parçası mıdır? Şimdilik ‘’rivayet muhtelif’’ Bekleyip göreceğiz. Çok sürmez kokusu bir yerlerde çıkar elbet..

 

Açık olan bir şey var. Siyasetin başına ‘’siyasetsizi’’liği getirmek iddiasında olanlar siyaset sahnesinde uzun süre kalamazlar.

 Kemal Kılıçtaroğlu’nun pek çok tekrarladığı gibi,Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin.

Siz bugüne kadar Orta-Doğu kültürüyle yoğrulmuş, Arap dünyasında saygınlık kazanmış, kurumlarında üst düzey yöneticilik yapmış bir zat- muhteremin demokrasi, insan hakları ve de özgürlükler uğruna ciddi bir mücadelesine tanık oldunuz?.

 Ekmeleddin demeyin sakın, ayıp oluyor..

Ayıp’tan kurtulmak için. Kendinize gelin. Halkların barış ve kardeşliğini savunun. Bunun için mücadele edenlerle sıkı fıkı olun. Korku ve çekincelerinizden sıyrılın. Ölü toprağını üzerinizden atın ve silkinin. Barış için, kardeşlik için, ezilen sömürülen horlanan ve bu uğurda canlarını vermekten çekinmeyenleri düşünün, empati yapın. Kendinize gelin.

 Dağlarda, bayırlarda, sokaklarda, hapishanelerde zulüm ve işkence hanelerde çekilen çileler olmasaydı. Bugün Aleviler hala aleviyim diye göğüslerini gere gere dolaşabilir miydi?.

 Kürtler Kürt olduklarından utanarak yaşamaya devam etmez miydi?

 Gezi ‘nin, meydanlara taşıdığı milyonlar korkuyu yenmiş olabilir miydi?

 Unutmayın. Bugün sokağa çıkan slogan atan ve muhalif olduğunu korkusuzca haykıran her bireyin cesaretinde akan kan, yitip giden can ve zulümlere uğrayanların direncinde bir nefes var.

İnkar etmeden inkarcı olmadan yiğidin hakkını yiğide verin ve sahte demokrasi kahramanlarına değil, gerçek demokratlara yüz verin..

Ne Ekmeleddin’e nede Erdoğan’a, kendinize güvenin...