Şuanda 75 konuk çevrimiçi
BugünBugün1254
DünDün3402
Bu haftaBu hafta8978
Bu ayBu ay8978
ToplamToplam10477402
Azımsanmayacak güç İsrail PDF Yazdır e-Posta
İhsan Sağmen tarafından yazıldı   
Pazar, 06 Temmuz 2014 21:24


İsrail devletinin kurulmasından bu yana, komplolar yaratma ve uygulamada, çok ileri mesafeler kat edilmiştir. Orta doğuda ve dünyada çoğu terörist saldırılarda, MOSSAD parmağı olmayan eylem çok azdır. Orta doğuda örgütlü olmadıkları alan yoktur. Türkiye’de hangi müdürün nereye veya hangi köşe yazarının neler yazması gerektiğine kadar duruma hakimdir. Bu anlatım abartılı gelebilir belki ama geçmiş eylemlerdeki gerçekler bunu işaret ediyor.

Filistin örgütleri bile, taktik amaçlı kurulup, sonra onları iktidara taşıyarak istediklerini yaptırmak konusunda ustadırlar. En basitinden kendilerine karşı güçlerin pratik hareketlerini, bu örgüt faaliyetlerinden öğrenmektedirler. Bu tür örgütleri destekleyenlerin veya karşı çıkanların tavırlarına karşı planlar hazırlayıp pasifize edebilmektedir.

Yahudi kökenlilerin geniş bir listesi, onların ellerinde mutlaka vardır. Bunun yanında diğer kökenlilerinde diğer ülke bilgi ve arşiv kaynaklarından elde edebilmektedirler.  Elli yıl önceki bilgilerin değerlendirilmesiyle, bu günkü başbakanımız iktidara hazırlanmıştır. Hem de İslamcı olarak, daha kimler hazırlanmaktadır bu günlerde ve  ileride göreceğiz.

Irak ve Suriye’de gelişen olaylar bu operasyonların genişletilmiş halidir. IŞİD denen ucube örgütte böyle bir oluşumun ürünüdür. Şeriat özlemleri olan yapı gibi gösterip, koyun gibi insan boğazlayan bu yapılanma, bunu,  tekbir getirerek yapıyor, böyle bir yapılanmaya yüzlerce Avrupalı Müslüman genç te katılarak destek veriyor. Ölende öldürende kendinden olmayan İsrail için taktik olarak başarıdır. Ancak, ölen insandır, öldüren insandır, İslam’da onların oyuncağı konumundadır.

Şii ve Alevi güçleri düşman gören IŞİD, resmi olmayan yollardan İsrail yetkilileri tarafından desteklendiği açık ve net bir şekilde ortaya çıktı. Diğer destekçileri, Suudi Arabistan, Ürdün ve Türkiye,  Rojava’daki oluşuma saldırılması, orada sosyalist bir yönetim rüşeym olarak var, onun yaşaması orta doğuyu rahatsız eder, alternatif bir duruma sokar, diye, engellemek istediklerindendir.

Alevi devletleri ve yapıları Anti İsrail politikalarından dolayı, şer cephesi güçlerinin saldırı odağıdır. O nedenle Irak’ta Maliki’yi indirmek istiyorlar ve Suriye’de Esad’ düşürmek istediler. Esad ve Maliki, iyi mi? Alternatif mi? Hayır, iyi ve alternatif olan Rojova’dır. O nedenle Aleviler akıllı davransalar Rojava oluşumuna sıcak bakmaları gerekirdi.

Türkiye’de de böyle simetrik bir oluşum var, HDP gerçek anlamda siyasette çekim merkezi olmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı bu anlamda iyi bir sınav da olacak, eğer Alevi oylar HDP’ye yönelirse ki, epey oy alacaklar, ondan sonra hata yapılmazsa böyle devam eder. Düşünün Alevi halk biraz tutucudur, yetmiş yıldır kendi inançdaşını Dersim’de ortadan kaldıran CHP’ye, oy verebilmektedir.

Irak petrollerini ucuza kapatmak isteyen emperyaller olduğu gibi, bölgesel güçler de tüm güçlerini kullanmaktadırlar. Şu an bile, petrol Türkiye üzerinden İsrail’e akmaktadır. IŞİD hareketinin başı cami hutbesinde, İsrail’e karşı savaşmak haramdır, fetvası vererek, kendilerini oluşturan güce bağlılıkların beyan etmişlerdir.

Aşırı dinci, paramiliter bir gücü bu bölgede ancak İsrail oluşturabilirdi onu da yaptılar. İslam’ı kullandılar, tarih boyu da böyle olmuştu zaten, niçin böyle söylüyorum, tarihte İsrail oğullarının, İslam’ı mezhepleşmeye sokarak, parçalamayı gerçekleştirdiği çaba, belgelidir. Anadolu’da sebatist hareketlerde bu planların parçasıdır. Çoğu İslamcı tarikatlar İsrail’in ürünüdür.

Sonuç olarak İsrail, Mezopotamya ya zorla yerleşmeyi, ve burada kalmayı kafasına koymuştur. Türkiye’yi hem maşa, hem de basamak olarak kullanmışlardır. İsrail her ne kadar önemli bir Ortadoğu gücü olsa da, İran hala önemli etkenlerden biridir. İran’ın alacağı tavırlar, önemle İsrail’in planlarını da bozacaktır.

Türkiye’deki Amerikan ve İsrailci politika, darbe alırsa, IŞİD orada fazla yaşayamaz. Bu yılsonuna kadar zaten durum netleşecek, benim vurgulamak istediğim, gücün kaynağını göstermekti ve basite alınmamasıydı.