Şuanda 261 konuk çevrimiçi
BugünBugün1369
DünDün3402
Bu haftaBu hafta9093
Bu ayBu ay9093
ToplamToplam10477517
Dayan Şengal, düşmeyeceksin! PDF Yazdır e-Posta
İrfan Dayıoğlu tarafından yazıldı   
Perşembe, 07 Ağustos 2014 16:50


Kürt halkı ve bölgenin ilerici güçleri IŞİD çetelerine karşı başlatılan direniş savaşında güçleri ve olanakları ölçüsünde yerlerini alıyorlar. Kürt halkının yaşadığı tüm alanlarda kahraman Kürt gençleri ve siyasal Kürt örgütleri akın akın direniş cephesinde buluşuyor.

Kiralık katiller çetesi IŞİD'in, Ezidi kenti ŞENGAL'a girmesinden sonra dört koldan Şengal'a doğru yürüyüş başlatan YPG, PJA Star, HPG , YPJ, YNK,Goran, KDP , İran KDP güçlerinden sonra, Suriye Kızılbaş Gerilla Birlikleri de Şengal'a doğru doğru yola çıktı. Dünyanın tüm gericileri tarafından destek gören IŞİD çeteleri ise Kürdistan’ın tüm bölgelerine karşı kapsamlı bir saldırıya geçmiş bulunmaktadır.

Türkiye’de ise MLKP gerillaları başta olmak üzere, bir çok Türkiye devrimcisi bu savaşta yerini  mazlumlar cephesinde  almaktadır. Şimdi sıra  Türkmen ve Kürt Alevilerindedir. Tehlike gelip kapımıza dayanmıştır. Emin olunuz ki, ne Tayyip, ne Ekmeleddin, ne Kılıçdaroğlu, ne de Bahçeli sizleri koruma niyetinde değildir. Türkiye’nin hükümeti bölgemizde İslam adına savaştığını söyleyen, taş üstünde taş bırakmayan, kadınları, çocukları, yaşlı ve hastaları dahi kılıçtan geçiren bu yezit soylu soysuzlara terörist demekten bile imtina etmektedir.

Biz Aleviler bugün harekete geçip, hiç olmazsa kendi öz savunmamızı yapacak bir örgütlülük yaratamazsak, yarın geç kalmış olacağız. Bu çetelerin işbirlikçileri, militanları Türkiye ve Kürdistan’ın tüm bölgelerine yerleşmiş durumdadırlar.  Ağababalarından harekete geçme emri beklemektedirler. Bundan dolayı bugün yol yakınken, onları bulundukları mevzilerde kımıldamaz hale getirmenin mücadelesini yürüten güçler ile dayanışma içinde olmak hepimizin boynunun borcudur.

Bugün Ezidi halkı Şengal dağlarında 73. Kıyımdan geçirilmektedir. Yüzlerce Ezidi evladı katledilmiş, yüzlerce Ezidi kadını ve çocuğu esir alınmış, ırzlarına geçilmektedir. Dün Dersim’de, Maraşta, Sivas’ta Alevilere yapılanların binbir misli bugün Şengal’de Ezidilere uygulanmaktadır. Bugün Ezidi halkının imdadına Seyit Rıza’nın, Seyh Sait’in, Derveşe Evdo’nun evlatları  yetişmektedir. Artık dost ta, düşman da bilmektedir ki, Kürt halkı bir bütün olarak ayaktadır.

Ancak kapitalistler ve yerli işbirlikçileri Kürt halkını bir bütün olarak, kendi elleriyle yarattıkları IŞİD canavarının ağzına itmeye çalışmaktadır. Bundan dolayı bugün bölgenin tüm ilerici güçleri,  demokratik İslami hareketleri de içinde olmak üzere hemen herkes, gözü dönmüş bu çetelere karşı ortak bir cephe oluşturmalı ve bölgemizi kan gölüne çeviren bu zalim çetelerden temizlemelidir.

Biz Aleviler de artık suskunluğumuzu bozmalı ve bugün Ezidilere yapılanların, Suriye’deki Alevilere yapılanların yarın ülkemizde bizlere karşı da yapılacağının bilinciyle tedbirlerimizi almalıyız. İnanıyorum ki, 25 milyon Alevi ve onların demokratik örgütleri gereken önlemi almaya muktedirler. Artık başkalarının arka bahçesi olmaktan çıkmalı ve kendimiz için güç  olmanın yol ve yöntemlerini aramalıyız. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Kendi öz savunmamızı oluşturmalı, kendi siyasal temsilcilerimizi kendimiz seçer hale gelmeliyiz.

Aleviler bir bütün olarak tek bir örgütsel şemsiye altında bir araya gelebilmeli ve siyaset sahnesinde ortak ve inancına yaraşır eşitlikçi ve özgürlükçü bir duruş sergilemelidir.  Bölgemiz büyük bir çatışma ortamındadır. Kapitalist modernitenin temsilcileri yeniden dizayn etme adına halkların, inançların boğazlaşmasına zemin hazırladılar ve bunu pratikte de hayata geçirdiler.

Onların bu oyunu karşısında tek devrimci duruşu sergileyen KCK oldu. Şimdi IŞİD başta olmak üzere bölgenin bilimum gericileri birleşmiş, bu özgürlük, eşitlik ve demokrasi seçeneğini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Başta AKP olmak üzere bölgenin tüm gerici siyasal temsilcileri Sünni İslam eksenli bir siyaset izleyerek, bu eksen dışında kalan tüm etnik ve inançsal halk kesimlerini katletmektedirler.

IŞİD eliyle bölgenin kadim inançları, Ezidilik, Alevilik ve Hristiyanlık mensupları bir kıyımdan geçirilmektedir. Öte yandan Kürt halkının gerek Güney’de, gerekse’de Suriye’de elde ettiği kazanımları hazmedemeyen bölgenin tüm gericileri bir arada bu  kazanımları ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Tabi bunu yaparken en büyük desteği de içimizdeki ihanetçi kesimlerden almaktadırlar.

Böylesi bir ortamdaTürkiye’nin tüm ilerici, devrimci, demokratik güçleri, yine tüm Aleviler, demokrat Müslümanlar, Hristiyanlar  güçlerini birleştirerek ortak bir çatı örgütlenmesi altında, bölgenin diğer ilerici  güçleri ile eylem ve güç birliği yapmak zorundayız. Bunu sağlayabilirsek, IŞİD çetelerinin ve onlara sahaya süren batılı ağababalarının heveslerini kursaklarında bırakabiliriz.