Şuanda 75 konuk çevrimiçi
BugünBugün1254
DünDün3402
Bu haftaBu hafta8978
Bu ayBu ay8978
ToplamToplam10477402
Bölünmüyoruz, biz zaten bölünmüşüz... PDF Yazdır e-Posta
İbrahim Yalçın tarafından yazıldı   
Cumartesi, 01 Kasım 2014 10:17


Peşmerge’nin Kobani’ye geçişi  tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Konvoyun Kürt illerinde geçişi sırasında  halkın sevgi gösterisinde bulunması ve kalabalıktan bazılarının  ‘’Biji Serok Obama’’ sloganı atması, malum çevreleri son derece ‘’memnun’’ etmiş olmalı ki, ‘’ABD emperyalizminin yörüngesine giren Kürtler’’ söyleminin ‘’işte ispatı’’ diye ‘’delil’’ olarak gösteriliyor.

Bir kaç Kürt köylüsünün, az ötede  yaşam savaşı veren kardeşlerinin kurtarılması heyecanına kapılarak attıkları sloganı dillerine dolayarak, kendilerini anti-emperyalist, Kürtleri de emperyalizmin işbirlikçileri olmakla itham  ediyorlar..

‘’ Biji serok Obama’’ sloganını, ‘’bakın işte, biz dememiş miydik’’ uyanıklığı ile kullanmak isteyen çok bilmiş cahil cühela takımının unuttuğu bir şey var.

Bu ülkenin gelmiş geçmiş  tüm egemenleri, iktidar partileri ve silahlı kuvvetler kademesinin en üst komutanları da dahil, yıllar yılı bu sloganı atmıyor mu ?

‘’Kahrolsun emperyalizm, yaşasın bağımsız Türkiye’’ diye haykırarak sokaga çıkanları meydanlarda kurşunlayan, onlar için idam sehpaları kuran siz değil miydiniz ?

Bu ülkede, bilumum siyaset ‘’adam’’ları ve darbeci genarellerinin hayallerini süsleyen ‘’küçük Amerika’’ rüyasını bu halka sizler dayatmadınız mı ?

Sizin işbirlikçi yöneticileriniz ve apoletli paşalarınız,, ‘’Serok Obama’’lar tarafından “Bizim oğlan’’ lar diye  çağırılmadı mı ?

Son 13 senedir bu ülkeyi yöneten AKP çetesi  ‘’Serok’’ Obama tarafından ‘’bizim oğlan’’ muamelesi görmüyor mu?

Şimdi siz kalkmış, üç beş  köylünün attığı bu sloganla bütün Kürtleri vurmaya kalkıyorsunuz.

Boşuna ugraşıyorsunuz beyler. Buradan birşey çıkartamazsınız.

Bu ülkede, sizlerin saklamaya çalıştığı başka şeyler oluyor.

Ülkeyi böldürmeyeceğiz diye birlik beraberlik çağrısı yapanların göremedikleri, görmek istemedikleri başka gerçekler  var.

Tepeden tırnağa BÖLÜNMÜŞLÜK gerçegi var.

Bu ülkenin ‘’karpuz’’ gibi ortadan ikiye bölüneceği ‘’korkusu’’na kapılanların  görmek istemedikleri asıl gerçek, ülkenin dilim dilim zaten bölünmüş olduğu gerçeği var.

Bu ülkede, yerin üstünde tıka basa yaşayanlarla, yerin yüzlerce metre altında dizleri üzerinde saatlerce kazma kürek sallayarak boğaz tokluğuna yaşayanların bölünmemiş olduğunu iddia edebilir misiniz ?

Birlik bütünlük sloganları atıp, vatan miilet edebiyatı yaparak, yerin üstündekilerle altındakileri birleştirebileceğinizi mi sanıyorsunuz ?

Bu ülkede, ‘’ milletin a….’na koyacagız, Bu milleti s…’en yarar’’ diyenlerin  ‘’bilim’’ yuvası üniversitelerde, isimleri, pirinç levhalara kazınarak anfilere veriliyor.

Siz, ‘’ milletin a…’na koyacagız’’ diyenlerle bu milleti birlik bütünlük içerisinde kaynaşmış bir toplum olmaya mı ikna etmeye çalışıyorsunuz ?

Bu ülkede ana dilini özgürce konuşanlar’la, ana dilini yasakladıgınız milyonlarca insanı aynı cephede saf tutmaya ikna edeceksiniz öyle mi?

‘’Yedi düvele karşı sırt sırta çarpıştık. Çanakkale’de koyun koyuna yatıyoruz’’ vb. kuru sıkı ajitasyonlarınızın karın doyurmadıgını hala anlayamadınız mı ?

Siz, bir kaç dilim baklava çalan çocuğu 24 yıl hapse mahkum ederken, ayakkabı kutularında milyon dolarları saklayan hırsız yöneticilerinizi beraat ettiren hukuk sisteminizle mi  bunu yapacaksınız ?

Siz, imam hatip müfredatlı eğitim kurumlarınızla, fen liselerini aynı çatı altında bir arada tutabilir misiniz ?

Laiklik karşıtı bir odağın iktidar koltuğunda oturduğu bir ülkede laik ile anti-laık çatışmasını göz ardı ederek ‘’birlk olalım’’ diye feryat etmenin nasıl bir yankı bulacağını  sanıyorsunuz ?

‘’Cem evleri’’nin yasaklayıp, camilerinizi pıtrak gibi çoğaltarak, Alevi ile Sunni’yi birleştireceksiniz öyle mi ?

Bu ülke’de bölünme korkusu yaratarak bölünmüşlüğü göz ardı ettiğiniz ortadayken siz hala neyin peşindesiniz ?

Geçtiğimiz günlerde, bir TV kanalının evlendirme programında, bu ülkede yarattığınız ‘’ahlak anlayışınız’’ı ‘’kör gözlere inat’’ ne güzel  sergilediniz.

Esra Erol diye bir TV programcısı hatun’un evlilik programından bahsediyorum.

Belki farkına varmayanlarımız olmuştur. Bu programda yaşanan ve gazetelerin ‘’şok sözler’’ diye sayfalarına yansıttığı haberin içeriği, ‘’ Dubai’de yaşayan ve özel jetiyle Türkiye’ye gelerek ekranda görüp beğendiği genç kıza evlilik teklif eden milyoner beyefendiye, gelin adayı hanımefendinin ‘’hayır’’ cevabı, stüdyoda bulunanlar tarafından ‘’ aaa olamaz’’ sözleriyle karşılık buldu. Gazeteler bu haberi ‘’Şok, şok, gelin adayından olay cevap’’’’ diye duyurdu.

Dubai’li damat adayı Şamil Bey’i reddeden hanım’ın,’’Aşk evliliği’’ istediğini söylemesi ‘’olay’’ olmuş, ‘’şok’’ etkisi yaratmış.

Çok yazık( ! ) demekki hala başaramadınız.  Başlarını kapatarak ‘’örümcek beyinli’’ bir toplum yaratma çabalarınıza direnenler var.

Korkmayın bölünmüyoruz. Biz zaten bölünmüşüz…