Şuanda 147 konuk çevrimiçi
BugünBugün1299
DünDün3402
Bu haftaBu hafta9023
Bu ayBu ay9023
ToplamToplam10477447
Kral da çıplak soytarıları da... PDF Yazdır e-Posta
İbrahim Yalçın tarafından yazıldı   
Çarşamba, 14 Ocak 2015 21:41


Bugünkü gazeteler ve sosyal medya’da dikkat çekici  iki haber …

İlki ; Charlie Hebdo Mizah dergisi katliamının sanığı Cherif ve Said Kouachi kardeşler'in suç ortağı olduğu iddia edilen, Fritz Jolie Joaquin adlı dinci teröristin, Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye  giriş yapmak isterken Bulgarlar tarafından yakalanması idi..  Çok yazık,  katilin Türkiye’de bekleyen mümin dindaşları mutlaka  üzülmüştür. Kimbilir, Türkiye’ye geçerek izini kaybettirebilseydi eğer, Tayyip Erdoğan’ın ‘’Kumpas’’ söylemi bir süreliğine ‘’belki de’’ diye karşılanabilirdi.  Olmadı, Türkiye’ye giremeden yakayı ele verdi.

İkinci ; ‘’ Sevgi ve hoşgörü’’ dini İslam’ın, Dinci katiller çetesi Işid tarafından, 8-10 yaşındaki bebelerin ellerine tutuşturulan Kaleşnikoflarla adam öldürttüğünü gösteren video görüntüleri oldu.

Charles Kimball, ‘’Dindar insanlar, tanrılarının sevgisi veya dinlerinin emirlerinin güzelliği hakkında ne söylerse söylesin, eğer davranışları başkalarına karşı yıkıcıysa ve şiddet doluysa, eğer başkalarına acı çektiriyorsa, biliniz ki o din yozlaşmıştır ve reform ciddi bir şekilde gereklidir’’der.

Bizim Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez. (adı gibi tam bir ‘’görmez’’ adam)  bunu bilmez.  Prof. diye anılmasına bakmayın, elinizi sallasanız onun gibi yüzlerce hiç bilmez Prof’lar  bulursunuz.

Konuştukca batan, battıkca cukurlaşan bir adam. Sözümona ‘’laik’’ bir Cumhuriyetin din işlerinde sorumlu en yetkin kişi.  

Paris’de, ‘’Charlie Hebdo ‘’ dergisine yapılan insanlık dışı saldırıya ilişkin açıklama yapıyor.  "..Bir tarafta son 10 yılda İslam coğrafyasında acılarla kıvranan 12 milyon insan katledildi, yok edildi ama geçen hafta Paris'te, yine hiçbir şekilde hiçbir müminin, hiçbir aklıselimin kabul etmeyeceği, 12 insan hunharca katledildi. 12 milyon insan katledildiğinde ses çıkarmayan insanlığın sadece 12 kişiye düzenlenen bir cinayet sebebiyle ayağa kalkmasını ibretle izledik" diyor.

Yozlaşmış bir dinin Türkiye temsilcisi( !)

Duyan da Paris katliamını kınıyor sanır. Kınamıyor,eveleyeip geveleyerek dilinin altındaki baklayı çıkartıyor.  ‘’ biz ölürken iyi oluyorda siz ölünce mi katliam oluyor’’ demek istiyor.

Charles Kimball dogru söylüyor. Mehmet Görmez’in sözleri ‘’ başkalarına karşı yıkıcı… şiddet içerikli…  başkalarına acı çektiriyor’’ 

Mehmet Görmez(ler)in dini yozlaşmıştır.  Ciddi bir reform bile bu dini terbiye etmekte hayli zorlanacaktır.

Evet, Mehmet Görmez, Sözüm ona ‘’sevgi ve hoşgörü’’ dini İslam’ın Türkiye mümessili.

Sözde, dürüstlük ve ahlak abidesi, bir din alimi.

‘’Kral’ın soytarısı’’ rolünü oynuyor ve bu rolü bırakmamakta da  kararlı.

Neredeyse  150 yıl oldu. Dünya’yı din adamları yönetiyordu. Papazlar ve Molla’lar takımınının yönettiği o dünya, günümüzde  karanlık çağ diye  anılıyor. 150 yıl öncesinin karanlık çağı’nı temsil eden Mehmet Görmez(ler)in Paris katliamını dogru yorumlaması beklenebilir mi?

Adı gibi Görmez adama, İslam dininin nasıl bişey oldugunu sorsanız, Barış’tan kardeşlikten hoşgörüden bahseder. 54 tane müslüman ülkesi oldugunu hatırlatsanız ve bunların hangisinde barış,kardeşlik ve hoşgörü diye bir kültür var? diye sorunuz.  Cevap veremez. Veremez çünkü, adı geçen İslam cografyasında  insanlar birbirlerini, ‘’barış, hoşgörü ve kardeşlik’’ adına boğazlıyor, kurşunluyor, idam ederek hunharca katlediyor.

Çok değil gecenlerde yine kendisi açıklamıştı. Her gün 900 müslümannın yine müslümanlar tarafından öldürüldüğünü söylemişti. Şimdi kalkmış ‘’dünya’da 12 milyon müslüman öldü kimse kılını kıpırdatmadı’’ diyor.

‘’ 12 kişi öldürülmüş, çok mu?’’  demek istiyor.

Akılsız adam. Şeriat kanunlarının eğemen oldugu bir ülkede değil, sözde ‘’laık’’ bir ülkenin din alimi..

Birde Şeriat kanunlarının eğemen oldugu ülkelerin din alimlerine bakın bakalım, bizimki böyle düşündüğüne gore öbürlerini varın siz düşünün.

Paris katliamına karşı İnsanlık ayaga kalktı. Dünyanın hemen her köşesinde katliam mılyonların sokak gösterileriyle protesto edildi, kınandı. 54 müslünman ülkesinden tek bir protesto gösterisine tanık oldunuz mu?

Sadece Türkiye’de, kimi duyarlı küçük gruplar tarafından yapılan protesto eylemleri oldu ama, prtestocuları protesto edenlerde oldu.

‘’Barış, sevği ve hoşgörü’’ dini İslam coğrafyasında,Paris  katliamına karşı kulaklar sağır, gözler kapalı, diller lal oldu.  

Kör Mehmet  Bunları bilmez mi? Bilir elbette. Bilir de konuşamaz, Tıpkı Roboski katliamında gıkı çıkmadıgı  gibi.

‘’Laik’’ Cumhuriyet Türkiye’sinin din alimi(!) Mehmet Görmez’de,  benzerleri gibi yalakadır. Sözde Prof, sözümona ‘’gazeteci, uzman vb gibi ‘’çıplak kral’’ın çırılçıplak olmuş soytarıları gibi…

Baksanıza şimdilerde de, ‘’Dövme ve küpe’’ile uğraşıyor. İnsanlık uzayı keşfetmekle meşgulken, bizim Kör Mehmet, ‘’dövme ve küpe’’ üzerine fetva veriyor. ‘’Dövme’’yaptırmanın haram, erkeğin küpe takmasının da caiz olmayıp mekruh oldugunu buyuruyor.

Güler misin, kızar mısın?

1.3 trliyonluk yıllık bütçesi ile ilğilendiği işlere bakarmısınız. Utanmadan ‘’israf’’ üzerine fetva veren ‘’adam’’ların tamamı bu kurumun (Diyanet işleri kurumunun) elemanlarıdır.

‘’..Çağlar boyunca, güçlü zayıfı ezdi; kurnaz ve kalpsiz, aptal ve masum olanları tuzağa düşürdü ve köleleştirdi, ve insanlık tarihinde, hiçbir yerde, hiçbir Tanrı ezilenlerin yardımına koşmadı.’’  Diyen, 1833-1899 yılları arası yaşamış özgür düşünce ve hümanizm savunucusu  amerikan politikacı Robert Ingersoll’den 130-140 yıl sonra bile, aptal ve nasumları tuzaga düşürmeye çalışan kurnaz,kalpsiz ve zalimlerin hayat buluyor olması sadece bizim değil bir bütün olarak tüm insanlıgın ayıp’ı olmalı. 

Kral da çıplak soytarıları da.

Bütün sorun bizde olmalı.

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 14 Ocak 2015 21:42