Şuanda 334 konuk çevrimiçi
BugünBugün1414
DünDün3402
Bu haftaBu hafta9138
Bu ayBu ay9138
ToplamToplam10477562
Grup Yorum'a Rojava tepkisi büyüyor PDF Yazdır e-Posta
ANF tarafından yazıldı   
Salı, 10 Mart 2015 20:42


"Rojava'da yaşananları devrim olarak görmüyoruz" diyen Grup Yorum'a Kürdistan’da tepkiler sürüyor. Van Gençlik İnisiyatifi, Grup Yorum'un Van'da düzenlemeyi planladığı konserin boykot edileceğini açıklayarak, özür çağrısında bulundu.

 

Grup Yorum'un Tekirdağ'da verdiği bir söyleşide "Rojava'da yaşananları devrim olarak görmüyoruz" şeklinde söylemde bulunmasına tepkiler devam ediyor. 

 

'MÜCADELEYİ KARALAYAN ANLAYIŞI KINIYORUZ'

 

Grup Yorum'un 15 Mart'ta Van'da vereceği konser öncesi açıklama yapan Van Gençlik İnsiyatifi, halktan gelen yoğun tepkiler sonucu böyle bir açıklama yaptıklarını belirterek, Grup Yorum'u halktan özür dilemeye davet etti. 

Açıklamada, "DAİŞ faşizmine karşı tarihi bir direnişin verildiği Rojava'da verilen destansı mücadeleyi karalayan anlayışı kınıyoruz" denildi.

 

'DEVRİMDEN ÖTE İNSANLIK SAVAŞI VERİLDİ'

 

Rojava'da devrimin 'Kürtlerle birlikte savaşan Kanadalı, Alman ve İngiliz savaşçıların mücadelesinde görüleceğin'e vurgu yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi: "Yıllardır mazlumlar adına müzik yaptığını söyleyen Grup Yorum, Rojava'da yaşananlara 'direniş' bile diyemiyor. Üstelik kazanımları Marksist-Leninist bakış açısıyla devrim olarak da görmüyorlarmış. Orada devrimden öte bir insanlık savaşı verildi. İnsanlık değeri yeniden yaratıldı. Kendileri Beyrut'ta, Filistin'de savaştıklarını söylüyorlar ancak yanı başlarını görmeyecek kadar Kürt halkının acılarından uzaklar."

 

'KÜRTLERE KİMLİK BİLE VERMEYEN ESAD İÇİN KONSER VERİYORLAR'

 

Kobanê cephesinde savaşan MLKP ve TİKKO savaşçılarına da değinilen açıklamada, "Kobanê'de sadece direnen Kürtler değildi. Komünist ve sosyalist yoldaşlarımız da var. Yine Kanadalı, İngiliz ve Amerikalı enternasyonalist yoldaşlarımız da savaşıyor. Ancak bu cepheyi görmeyen Yorum anlayışı, yıllardır Kürtlere kimliğini bile vermeyen Esad faşizmine destek konserleri vermiştir" ifadelerine yer verildi.

 

'VAN KONSERİ BOYKOT EDİLECEK'

 

Van Gençlik İnsiyatifi, Grup Yorum'un 15 Mart'ta Van'da yapmayı planladığı konseri Kürt halkının boykot edeceğini belirterek, "Grup Yorum'un Van'da vereceği konseri iptal etmesini istiyoruz. Böyle bir anlayış Kürt halkını devrim şarkıları söyleyerek kandıramaz. Bu halktan özür dilemelidir" dedi.

 

ANF – 10.03.2015