Şuanda 61 konuk çevrimiçi
BugünBugün1245
DünDün3402
Bu haftaBu hafta8969
Bu ayBu ay8970
ToplamToplam10477393
AKP devleti ateşle oynuyor PDF Yazdır e-Posta
Bayındır-Dayıoğlu tarafından yazıldı   
Cuma, 05 Haziran 2015 19:47


Amed sokaklarında şu an yüzbinler direniyor. AKP polisi miting güvenliğini almamanın hesabını vereceğine, iki bombanın patlamasını engellememiş olmanın hesabını vereceğine, olası bir provokasyonu önlemek için HDP seçim mitingini iptal eden HDP'ye teşekkür edeceğine, Amed sokaklarında tomalarıyla coplarıyla, silahlarıyla halkımıza saldırıyor.

Adeta seçimi iptal edebilmenin provasını yapıyorlar. Amed'de HDP'nin seçim mitinginde bomba parlatacak kadar pervasızlaşanlar, eğer Kürt halkının sabrını deniyorlarsa, savaşı yeniden başlatmanın provasını yapıyorlarsa büyük yanılıyorlar. Halkımızın disiplin içinde yöneticilerini dinleyerek mingten olaysız bir biçimde dağılmasını hazmetmemiş olacaklar ki, illa da olay olsun diye tüm sokaklarda halka saldırılar devam ediyor.

 Yüzbinler miting alanındayken, miting konuşmaları yapılırken, son olarak Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından önce kürsüde İdris Baluken bulunurken, bir patlama meydana geliyor. biraz sonra bir başka patlama oluyor. şu ana kadar gelen haberlerde 50 yaralıdan söz ediliyor.ancak zaman geçtikçe yaralı sayısının daha fazla olduğu ortaya çıkıyor. Alınan bilgilere göre, patlamada iki ayağı kopan ve özel Veni Vidi Hastanesi'ne kaldırılan 35-40 yaşlarındaki bir erkek yaşamını yitirdi. Şu ana kadar özel Veni Vidi Hastanesi'nde 37 hasta tedavi edilirken, durumu ağır olan 12 kişi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaralı sayısı ise 30'u geçmiş durumda.

 AKP devleti kendi işbirlikçileri eliyle bu eylemi yaparak seçimden sonraki stratejisini de açık etmiş bulunuyor. Eğer iktidar olursa bölgede süren savaşa daha açıktan katılacak ve Özgürlük Hareketinin tam karşısında DAİŞ cellatları ile birlikte açık saf alacaktır. Türkiye’nin ilerici güçleri bu gerçeği görerek ve iki gün daha sabrederek, provokasyonları boşa çıkarmalıdır.

Ancak herkes bilmelidir ki; bu provokasyonları yapanların, yüzlerce saldırı gerçekleştirenlerin, insanları diri diri yakanların, 9 çocuk babası bir insanı vücuduna 30 mermi sıkarak ve işkence ederek öldürenlerin yaptıkları da yanlarına kar kalmayacaktır. Yaşayan görecek. Şimdi sakin ve kararlı bir biçimde AKP provokasyonlarını boşa çıkararak, sandıkta bu zorbaların iktidarına son vermeliyiz.

 Yukarda belirttik, AKP'nin stratejisi iktidarı kaybetmektense seçimleri iptal ederiz anlayışıdır. bu yüzden bugüne kadar HDP seçim bürolarına, parti binalarına ve seçim konvoylarına yönelik yüzlerce saldırı gerçekleştirildi. en son Bingölde HDP Seçim aracı şoförü katledildi, Erzurum'da HDP seçim aracı içindeki şoförle birlikte yakıldı. Yani her saldırıdan sonra HDP'nin kendilerinin istediği toplumu karşı karşıya getirici bir tutuma girmemesinden dolayı, kontrollü olarak geliştirilen bu saldırıların dozu giderek yükseltildi. bugün de artık final saldırısı yapılarak Demirtaş'ın kürsüye çıkacağı sırada ard arda bombalar patlatıldı. HDP yöneticileri sağduyulu bir tutumla mitingi yarıda keserek kitleyi sağ salim evlerine ulaştırırken, bu kez AKP polisi, sokaklardaki kitleye Tomalarıyla, gazlarıyla saldırmayı sürdürüyorlar.

Demirtaş, mitingi iptal ettikten sonra yaptığı açıklamayla kitleyi HDP Amed il binası önüne çağırdı. Bombalı saldırılar sonrası halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, provokasyonlara karşı sağduyu çağrısı yaparak şunları söyledi:

“Bunların hepsi, HDP’yi baraj altında bırakmaya çalışan kirli provokasyonlardır. Bu seçimi yapacağız, bu barajı aşacağız.

 Provokasyonların ardı arkası kesilmiyor. Bunların hepsi HDP’yi baraj altında bırakmaya çalışan kirli provokasyonlardır.

Amaç alanda patlama yapıp çatışmaları tüm kente yaymaktı. Herkes sağduyulu olmalı. Tüm arkadaşlar sokaklardan çekilsin, Diyarbakır il binası önünde buluşalım. Arkadaşlarımız çok dikkatli olsunlar, hiç bir provokasyon yaşanmasın, tahrik etmek isteyenler olabilir.

 Bu barajı aşacağız. Demokratik hakkımızı sandıkta kullanacağız.”

Demirtaş açıklamasının devamında  saldırılara karşı örgütlülük ve başarı çağrısı yaptı. "Önümüzdeki seçim mutlaka gerçekleşecek, sandık kurulacak. Biz kazanacağız, barış kazanacak" diyen Demirtaş, seçim çalışmalarını ise sonuç alınıncaya kadar aynı coşku ve disiplinle yürütme çağrısı yaptı.

 Amed halkı ve HDP yöneticileri bu saldırıyı da boşa çıkararak, AKP'nin hevesini kursağında bırakmıştır. Şimdi sıra Türkiye'nin emekçilerindedir. Pazar günü yapılacak seçimde AKP iktidarına son verecek biricik seçenek HDP'ye oy vererek cevap olmaktır.

Yalan, inkar, soygun ve iftira yaşam tarzları olmuş bir zihniyetin son çırpınışları bunlar.. Kadını merkezine alan demokrasi ve özgürlükler hareketinin büyümesinin önüne geçemeyecekler... Bizler izin vermeyeceğiz!