Şuanda 185 konuk çevrimiçi
BugünBugün137
DünDün3402
Bu haftaBu hafta7861
Bu ayBu ay7861
ToplamToplam10476285
Kemal Yıldırım yoldaşı yıldızlara uğurladık PDF Yazdır e-Posta
Kolektif tarafından yazıldı   
Cuma, 29 Ocak 2016 07:55


THKP-C( ACİLCİLER) örgütünün Kayseri bölgesi militanlarından Kemal YILDIRIM yoldaşımız uzun süredir yaşadığı İsviçre'nin Zürih şehrinde kanser tedavisi gördüğü hastahanede vefat etmişti.
Kendi isteği doğrultusunda cenazesi bugün (perşembe 28 Ocak 2016) İsviçre'nin Zürih kentinde kaldırıldı.
Kemal Yıldırım Yoldaş Sevgili eşi ailesi, akrabaları, Avrupa'daki yoldaşları ve Zürih kentinde yaşayan devrimciler tarafından düzenlenen tör...enin ardından çiçeklerle ve çok sevdiği Galatasaray flamasıyla gömüldü.
Avrupa'daki yoldaşları tarafından önümüzdeki günlerde bir anma toplantısı yapılacaktır.
Faşizme karşı mücadelede iktidar maşası faşistler tarafından sırtından vurulan Kemal yoldaş ölümü yenmişti. Ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan Kemal yoldaş yakalandığı kanser hastalığı ile yıllar süren mücadelesinde ise yenik düştü.
Onun kaybı tüm sevenlerini derin bir acıya boğdu. Uzun yıllardır Kemal yoldaşa yoldaşlık eden, adeta onun eli ve ayağı olan sevgili eşinin tutumu devrimci birlikteliğin ender örneklerinden biridir. Kemal'de birçok sürgün gibi geçmişte bilmediği, tanımadığı kendi isteği ile değil zorunluluktan dolayı gelip yerleştiği bir Avrupa ülkesinde bir mezarlıktadır artık.
Bizlere düşen, yoldaşlarına, ailesine, eşine düşen onu yüreklerde taşımaktır.
Bizler Avrupa'da yaşayan yoldaşları olarak, KEMAL yoldaşımızın onurlu devrimci geçmişi ve mücadelesi önünde saygıyla egiliyor ve uğruna mücadele ettiği değerlere bağlı kalacağımızı belirtiyoruz.

 

AVRUPA’DAKİ YOLDAŞLARI (28 Ocak 2016)