Şuanda 87 konuk çevrimiçi
BugünBugün66
DünDün3402
Bu haftaBu hafta7790
Bu ayBu ay7790
ToplamToplam10476214
Erman Arslan'ı sonsuzluğa uğurladık PDF Yazdır e-Posta
TDAS Platformu tarafından yazıldı   
Salı, 27 Aralık 2016 20:58


24 Aralık 2016 günü Zürih kentinde kaybettiğimiz Erman Arslan yoldaş, 27 Aralık günü yoldaşları ve sevenlerinin omuzlarında sonsuzluğa uğurlandı.  Zürihte Mezarı başında yapılan anmada, Eski eşi, yoldaşları Haydar Yılmaz ve Züber Yıldız birer konuşma ile Erman’ı ve mücadelesini anlattılar. Törende yapılan konuşmalar esnasında çok duygusal anlar yaşandı.

Bir yoldaşımızı daha ülkesinden binlerce kilometre uzakta, sürgünde kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Bizi teselli eden tek şey Erman yoldaşın halklarımızın yüreğinde taht kurmuş sevecen kişiliğidir. O her şart altında bedeli ne olursa olsun, inandığı düşünceleri savundu. Bu uğurda zindan yattı, sürgün yaşadı ama gerçekleri dile getirmekten asla geri adım atmadı.

Erman yoldaşımız birkaç yıldır çağın illeti olan kanser hastalığı ile mücadele ediyordu. Her gün eski-yeni onlarca yoldaşı başucundaydı. Tüm sevenleri yanında oldu. O bugüne kadar nice badireler atlatmış, nice zorlukların üstünden gelmişti. Bu zalim hastalığı da yenmek için büyük bir mücadele yürüttü.

Bugün onu sonsuzluğa uğurladık. Bugün onu yoldaşları, mücadele arkadaşları Halil Güven ve İbrahim Yalçın’ın yanına uğurladık. O fiziken aramızdan ayrıldı. Ancak biliyor ve inanıyoruz ki, o mütevazi kişiliğiyle, dara düşene yardım için çırpınışıyla, mazlumların, haksızlığa uğrayanların ikircimsiz yanında oluşuyla, devrimciliği ile ve zulme boyun eğmeyen asil duruşuyla hep aramızda olacak ve yüreklerimizin en müstesna yerinde hep yaşamaya devam edecektir.

Erman yoldaşla tarihin bir kesitinde örgütsel bağlarımız belki kopmuş, ancak ilişkilerimiz sevgi ve saygı dolu dostlukla sürmüştür. Nitekim bugün farklı yapılarda da olsak, tüm eski Acilciler, hala birbirimize dostluk ve yoldaşlık bağlarıyla bağlıyız.

Erman yoldaşımız da, yukarıda saydığımız hukukumuz gereği bizim için hep yoldaş kalmıştır. O bizim için baş eğmez, dik duruşlu, onurlu ve sabırlı Erman yoldaştır.

Güle güle güzel insan, güle güle yiğit yoldaş, seni asla unutmayacağız ve ideallerini dünya döndükçe yaşatacağız…

27 Aralık 2016


TDAS PLATFORMU