Şuanda 117 konuk çevrimiçi
BugünBugün2367
DünDün2340
Bu haftaBu hafta6689
Bu ayBu ay6689
ToplamToplam10475113
En kolay sömürü duygu sömürüsüdür PDF Yazdır e-Posta
İhsan Sağmen tarafından yazıldı   
Cumartesi, 21 Temmuz 2018 18:24


Kapitalizm insan emeğini gasp edip soyuyor, emeği yaratan insan, elde ettiği nesnel değerleri sisteme kaptırdığı yetmez gibi, neredeyse kendini soyup soğana çeviren kapitalist patronlar için üzülecek hale getirildi.

Şeker fabrikaları iflas ediyor diye kapatıldı veya satıldı. Sanayinin ana materyali demir, çelik alumünyum, bakır, kömür, bor tamamen başkalarının eline geçti. Ülkede ağaçlar kesildi, ormanlar taş ocakları, maden arama adı altında ortadan kaldırıldı. İşlenen altın madenleri siyanür kullanımından dolayı içme suları ve toprak kirletildi.

Hayvancılık ve tahıl üretimi kısır döngüye sokularak gittikçe yok ediliyor. Avrupa ülkelerine göre dört ile beş kat pahalı et yiyoruz. Tahıl ana tohumu İsrail ve Amerika’nın elinde, GDO’lu yiyecekler yedirilen halk hızla kanser olmaya başladı. Günlük kullanımda pet şişeler alabildiğine kullanıma sunuldu. Sirkeli ve tuzlu maddeler pet şişelerle kimyasal reaksiyona girip insan sağlığını hızla tehdit ediyor.

Bankalar, sigortalar, köprüler, yollar, yabancılara ve yerli işbirlikçilere peşkeş çekildi. Uzun yıllar gelirler başkalarını cebine aktarılıyor.

Geriye bir din sömürüsü kalmıştı, o da ahlak ve kültür ile karıştırılıp, insanlar yozlaştırılarak gerici kimlik değişimine zorlandı.

Cennet cehennem kavramıyla, ölen devlet görevlilerine pompalanan öldükten sonra cennette zengin hayatı yaşayacaksınız psikolojisi ile dibi karanlık mutluluk aşısı yapıp, aptalca ölüme gönderildiler ve bu gün de devam ediyor.

Cennetin şehitlikle olduğunu iddia edenler, bu dünyada tüm zenginliği yaşayan güruhlardır. Cennet ve Cehennemi bahane yapıp iktidarlarını koruyanlar bilsinler ki, yaşayan her canlı varlık bu dünya üzerinde varlığını koruma hakkına sahiptir. Başka canlıları yok etmek isteyenler, kendileri yok olmaya mahkumdurlar.

Kapitalizm vahşice diğer canlılar da dahil insanı nüfusu küçültme adına insanlığın yarıdan fazlasını ortadan kaldırmayı planlıyor.

Allah inancıyla aldatma üst düzeyde sürdürülüyor. Camiye gidip hırsızlık yapan mahkemelerce iyi halden bırakılabiliyor. Pedofil olan yetişkinlerin çocuk yaştakilere tacizi ve küçük çocuklarla cinsel ilişkiye girmeleri  dinsel inançla bağdaştırılıp legalleştiriliyor ve bu tür insanlar ülkede azımsanmayacak boyut ta, TV ler den çocukken bu tür cinsel oyunlara bademleme diyen sözüm ona din adamları var.

Din duygusu sömürüsü, sokaklarda “Allah rızası için yardım” diyen insanlarla dolu. Aracın yanına yanaşıp “Allah kazadan beladan sizi korusun, bir sadaka” diyerek sizi kaza korkusu algısıyla yönlendirip, para isteyenler, hayırlı cumalar, hayırlı kandiller, mübarek ramazanlar, ve benzeri yazışmalarla telefon üzerinden günlük yazışmalar.

Yemin etmeler, gerçek dışı beyanlar, yalan, dolan, kandırmalar, sıkıntı yok, sorun yok demeler o kadar artmış ki, aslında bu söylemler gerçekte var olan sıkıntı sorunların gerçekte var olduğunu açık olarak gösteren sözlerdir.

Duygunuzu kullanabilecek o kadar çok insan, sosyal ilişkilerde hemen ortaya çıkıyor, hiç örnek aramaya gerek yok.

Sevginizi, ilginizi, beğeninizi, özlemlerinizi, aşklarınızı kısaca duygularınızı kullandırtmadığınız güzel günler dileğiyle.