Şuanda 48 konuk çevrimiçi
BugünBugün1911
DünDün3402
Bu haftaBu hafta9635
Bu ayBu ay9635
ToplamToplam10478059
Engin Erkiner üçüncü defa merhaba PDF Yazdır e-Posta
Cahit Çelik tarafından yazıldı   
Pazartesi, 13 Aralık 2010 21:43


Mihrac bugün benimle ilgili bir "test" daha yapmış. Test bitiminde, benimle işinin bittiğini yazmış. Allah razı olsun. Ama benim gönlüm razı olmadı. Güle güle Mihrac yoldaş deme ihtiyacı duydum. O yüzden kısa bir veda yazısı yazdım. Bu yazıyı da yayınlar mısın?   

 

Mihrac Ural benim çizdiğim “Gönül Kuşu”nun önemsiz değersiz rastgele uyduruk basit çizim olduğunu kanıtlamak için, bula bula Picasso’dan bir kuş bulmuş. Beni “bol yıldızlı nazi subayı”na ve Kenan Evren’e benzetmiş, “paranoyak” olduğuma karar vermiş. Başka seçenek bulamadığından olsa gerek, ‘tümünün sentezi” olduğumu yazmış. Keşke bir de “Jitemci” olduğumu yazsaydı.  

 

Behey salak, Picasso’nun adını ağzına almadan önce ağzını üç defa yıkayacaktın, yıkamamışsın. Üç defa gusül abdesti alacaktın, almamışsın. Beni senin gibi çakma soytarı biriyle kıyaslayacaktın, bunu da yapmamışsın. Çıtayı yükseğe koymakla yanlış yapmışsın. Picasso ile kıyaslanmak bile, çok büyük başarı değil midir? Bu bir.

 

İkincisi :  Bre ağzı bozuk cenabet, Picasso’nun çizdiği kuş ile benim çizdiğim kuşu senin gibi bir salağın kıyaslaması bile, dünya ölçeğinde başarılı olduğumu göstermiyor mu? Bu kıyaslamayı yapmakla, beni desteklediğini görmüyor musun? Sen bu salaklığı nasıl yaptın?

 

Üçüncüsü :  Picasso’nun çizdiği kuşu değil, kendi yaptığın çizimi göstereceksin. Isparta Sanat Okulu’nda sana kalaşnikov tüfek resmi yapmayı öğrettiler de, kuş çizimi yapmayı öğretmediler mi? Sen benim yaptığımdan daha güzel kuş çizimi yapamaz mısın? Bu kabiliyet sende yok mu? Picasso’nun gölgesine sığınmak, seni gölgenin sahibi yapar mı?

 

Dördüncüsü :  Suriye’de Halep’te Şam’da resimden çizimden anlayan yok mu? Varsa bir babayiğit, avrat da olabilir, ondan görüş alacaksın. Diyecek ki, bu çizimi ben bile yaparım. İşte bu yaptığım çizim, o acemi çaylağın yaptığına on basar. Sen de bakacaksın, aynen öyle olmuş. Asacaksın o güzel çizimi, Ayrı Varlık dediğin Helâ Duvarı’na. Gelen giden iyiyi doğruyu güzeli gerçeği görsün ve beni ayıplasın diye.

 

Son olarak, Picasso’nun “Kulakları çınlasın…” demişsin. İşte bu biraz zor. Picasso’nun kulakları artık seni duyamaz. Bir rivayete göre, Picasso 1881’de doğmuş ve 1973’te ölmüş. Ölü konuşturucu Erkan bile, Picasso’nun kulağını çınlatamaz. Ama sen çınlatmışsın. Erkan’a fark atmışsın.

 

Mihrac Ural’ın beğenmediği Gönül Kuşu çizimini görmek için,  http://yukseleris.blogspot.com/2010/07/simdi-biz-ne-yapms-olduk_699.html    tıklayınız!..

 

Mihrac Ural’ın yaptığı kıyaslamayı görmek için,  http://acilciler-thkpc.blogspot.com/2010/12/cihat-celik-ve-son-test.html   tıklayınız!..

 

Miro Masalı umumi arzu üzerine kazık çakmaya devam edecek,  http://mirocan.blogspot.com.   tıklayınız

 

 

 61 yıllık CAHİT ÇELİK veya 3 günlük CİHAT ÇELİK

 

 

Son Güncelleme: Salı, 14 Aralık 2010 07:23