Şuanda 72 konuk çevrimiçi
BugünBugün1495
DünDün2294
Bu haftaBu hafta7467
Bu ayBu ay41204
ToplamToplam10157759
Mahmut Saçın yoldaşı kaybettik PDF Yazdır e-Posta
TDAS Platformu tarafından yazıldı   
Pazar, 01 Mayıs 2016 18:48


BİR YILDIZ DAHA KAYDI ARAMIZDAN,

MAHMUT SAÇIN YOLDAŞI KAYBETTİK

Yoldaşımız Oğuz  Saçın'ın abisi, Mahmut Saçın yoldaşımızı da akciğer kanserinden Kaybettik. Başta ailesi olmak üzere, tüm yoldaşlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Hayatı boyunca zulme ve zalimlere karşı ikircimsiz bir kavga yürüten Saçın ailesi geçtiğimiz yıllarda Gökhan Saçın'ı kaybetti. Gökhan Saçın yoldaş bildikleri tarafından kaçırılmış, işkence yapılmış ve katledilmişti. Bugüne kadar da çokça sorulmasına karşın, onu kaçıranlar kaçırmayı kabul etmiş, ancak sonrasını açıklamaktan imtina etmişlerdir.

Bu acı yetmemiş gibi bugün aynı ailenin baş eğmez bir üyesi daha üç yıldır mücadele ettiği kanser illetine yenik düştü. Biz geride kalan yoldaşları olarak onun uğruna mücadele ettiği insanlık değerlerini koruyacağımıza ve devrim yolunda verdiği mücadeleyi sahipleneceğimize söz veriyoruz.

Mahmut Saçın yoldaşın Cenazesi bugün (1 Mayıs 2016) Çorum ili Sungurlu ilçesi Gökçam köyünde saat:13.00’de defnedildi.

Hem kardeşi, hem yoldaşı olan Oğuz yoldaş abisini şöyle anlatıyor;

"Abim yoldaşım, çocukluk arkadaşım, siyasi arkadaşım, yan yana işkence tezgahlarında işkence gördüğüm yoldaşım abim; yaklaşık 3 yıldır mücadele ettiği çağın vebası acımasız hastalığa karşı mücadele ediyordu. Dün akşam saat 21 sularında onu sonsuzluğa uğurladık.
Ailemizin, yoldaşlarının, arkadaşlarının hepimizin başı sağ olsun, Işıklar içinde yatsın. Yıldızlar yoldaşı olsun.
O ölmedi, ölmeyecek. Sadece fiziken aramızdan ayrıldı. Hayatı boyunca haksızlığa, zulme boyun eğmedi. Zulme karşı isyankardı. Yoktan var eden cesur, yiğit, mücadeleci bir insandı.
Hepimizin herkesin yardımına koşan, kuş gibi bir kalbi, mangal gibi bir yüreği vardı. Başta çocukları Taylan, Ömür eşi yengem ve bütün ailemiz olmak üzere tüm sevenleri hep yanında oldular. İyileşmesi için olağan üstü bir mücadele verdiler. Ağabeyimin direnişinde büyük payları oldu. Kendilerine sabırlar diliyorum, başları sağ olsun, hepimizin başı sağ olsun."

Biz yoldaşları diyoruz ki; devrim mücadelesinde yitirdiklerimiz yolumuzu aydınlatıyor. Bize düşen onların anılarına bağlı kalmak ve uğruna bedel ödenen değerlerin yaşatılıp, toplum tarafından kabul edilmesi için mücadele etmektir.

1 Mayıs 2016

TDAS PLATFORMU