Şuanda 75 konuk çevrimiçi
BugünBugün1195
DünDün2294
Bu haftaBu hafta7167
Bu ayBu ay40904
ToplamToplam10157459
Sembollerle yaşamak PDF Yazdır e-Posta
İhsan Sağmen tarafından yazıldı   
Pazartesi, 10 Eylül 2018 17:38


Bir şeyi sevip sevmemek, insanın ilgi duyduğu nesneye karşı sempatisinin ölçüsü, yakınlığı ve verdiği değerin kişi bazında derecelenmesi gibidir.

Ülkede gelişen her şeyi sevmek zorunda değilsiniz, örneğin, televizyonlardan güllük gülistanlık haberleri gerçek olsa da, zaten tamamına yakını yalan ve kandırmaca, en basitinden ithal hayvan ticareti ve onunla gelen şarbon, sevebilir misiniz?

Size zorla sevdirmeye çalışıyorlar.

Yiyiniz efendim, sorun yok, kasaba sorun, et şarbonlu mudur? Diye, ne mantık, ne aymazlık, bu ülkede akıl ve fikir kalmamış, sorumluluk hiç yok. Canlıya ve insana düşman bile bunu söylemez.

Ceza evleri ağzına kadar dolu. Hukuk kuralsızlığı almış başını yürümüş. Herkes pozisyonunu baskı için kullanıyor. Cami hocasına bile şu hoparlörü kıs diyorsun, “Ben sana gösteririm sonuna kadar açayım, bir gör” diye tehdit ediyor.

Maaşlarını verdiğin vergiyle alan ne kadar görevli varsa, sana baskı olarak dönüyor.

Ama olsun bayrağımız altında yaşıyoruz ya bu yeter..!

Vatanımızı çok seviyoruz ya, aç kalsak da, yeter ki ülkemizi sevelim. Altın ve paralar İsviçre ve İngiltere bankalarına kaçırılıyor, kıytırık bir asgari ücretle, o da varsa, yaşıyorsunuz! Balkonunuzda kocaman bayrak asılı, siz onur duymaya devam ediniz. Çünkü haala bayrak asabiliyorsunuz.

Patriotist (vatansever-hamiyetsever)düşünce egemenliği öz olarak ülkeyi sevmeyenlerin ürettiği ve onları oyaladığı, kandırdığı sembolize edilmiş anlayıştır. Bayrak, vatan ve din üzerinden ülke satıldı. Devletin kasaları boşaltıldı.

Halk zannediyor ki, bu semboller bizi koruyor. Hayır bu sembollerle ülke ve siz soyuluyorsunuz.

Yediğiniz et şarbonlu, içtiğiniz su zehirli, ekmeğiniz genetiği değiştirilmiş buğdaydan, aldığınız hava kirli, oturduğunuz ev eksik malzemeli ve hatalı, kullandığınız para kirli ve değersiz, siz ve yöneticiniz vatanseversiniz!

Vatanını gerçek seven bunlara hiç müsaade etmeyendir. Oturduğu alanı temiz tutan, kirliliğe karşı çıkan, temiz havasını koruyan, yediği ekmeği gerçek tohumdan elde edendir, sağlam evde oturup, ağaç dikendir, ekonomisini geliştiren ve iktisat yapandır, enerji üretip refahı yaratandır, bireyi özgürleştirip, halkı demokrat yapandır.

Semboller adı altında, soyulan koyun sürüsü değildir, Vatansever.

Ülke toprakları yabancıya satılmış, fabrikaları yandaşa devredilmiş veya kapatılmış, para değersizleşmiş, borç batağına girilmiş, neredeyse padişahlıkla yönetilir olmuşsun, sen kalkmışsın, Bayrak, vatan, din edebiyatı yapıyorsun.

Yakında bu sembolleri de elinden alacaklar, ortada kalacaksın.

Sembollerle değil gerçeklerle yaşamayı öğrenelim. Gerçekleri görelim. Okuyalım, düşünelim ve uygulayalım.

Dünya bizi kıskanmıyor.! Bizim yaşadıklarımıza üzülüyor. Bu halk hiç bu kadar aptal olamaz diyor.

Bizde bunu kanıtlamamız gerekiyor.

İşte gerçek budur.