Şuanda 21 konuk çevrimiçi
BugünBugün126
DünDün1049
Bu haftaBu hafta1175
Bu ayBu ay26295
ToplamToplam10142850
Lenin mi, Asik Veysel mi? PDF Yazdır e-Posta
Ibrahim Yalcin tarafından yazıldı   
Cuma, 06 Şubat 2009 20:12


Ibrahim Yalcin: Lenin ‘le Asik Veysel’in yanyana getirildigini belki de ilk kez duymussunuzdur.THKP-C ACILCILER orgutu 1.Kongresi’nde kabul edilen  tuzugun kapak resmi bu tartismanin konusudur.  

Kongreden sonra kabul edilen tuzuk  cogaltilarak Avrupa’daki yoldaslara iletilmek uzere paketlenerek postaya verilmek uzere hazirlanmisti.  

Bu sirada, Kongre’de secilen,yeni MK uyeleri (benim disimda ki diger uyeler) Bir ay sureyle KKH Cumhuriye’tinin daveti uzerine orada bulunuyordu.Ben Turkiye’den yeni geldigim icin pasportum yoktu ve sahtesine de, Sovyetler birligi’nin vize vermeyecegi anlasilmisti. 

  Orgutun ,Turkiye basta olmak uzere Suriye ve Avrupa’daki isleriyle ilgili sorumlu olarak sadece ben kalmistim. Mihrac Ural hareketlerinden once  Suriye’de bulunan  MK yedek uyelerini toplayarak? Diger MK uyeleri ve kendisinin donuslerine kadar tek sorumlunun ben oldugunu soyledikten sonra MK yedek uyelerinden Levent,Yusuf ve Serif’in de bana yardimci olacaklarini soyledi.  

Orgut tuzugu’nun Avrupa’ya gonderilmesi icin Levent ve Serif’I postahane’ye gonderdim. Ogleye kadar beklememe ragmen gelmediler. Bu sirada lazkiye’de evimizin elektirik vei suyu anidenkesildi ve evin cevresinde gozle gorulur bir yogunluk basladi.Muhaberat evi kusatmisti. Bir sure sonra Levet ve Serif , panik icersinde eve geldiklerinde olayin sebebi anlasildi.  

Levent ,”… tuzugu yakaladilar hocam” dediginde sasirdim. Ne demek ‘tuzugu yakaladilar” tuzuk gizli degil ki,bunlar bizim kim oldugumuzu bilmiyorlar mi?Bilmiyorlarmis(!)  Mihrac Ural’in herkesten gizlemeye calistigi gercek ,kendi yoklugunda aciga cikiyordu…  Gonderilmek istenen orgut tuzugunun, kapagindaki, elle cizili Lenin’in resmi, postahane calisani memur tarafindan  taninarak muhaberata ihbar

 edilmis.Levet ve Serif’in “ bu resim lenin degil, Asik Veysel’dir” iddialarina inanmayan muhaberat ve posta memuru’nun; ”….Bize, Liva iskenderun ( Halep’in kazasi) kurtulus orgutuyuz diyorsunuz ama, lenin’in resmini yolluyorsunuz” diyerek  tehdid ler savurmuslar.Suyumuzun elektirigimizin kesilerek evin kusatma altina alinmasi bu nedenleymis.Levent ve Serif’in once, bana  soylemek istemedikleri  “detay”lar,  israr etmem ve zorlamam sonucu Levent tarafindan aciklanmak zorunda kalindi.  

Neyse ki, bu olaydan iki gun sonra Mihrac ve diger Mk uyeleri donduler ve Mihrac dogrudan ,“ustad”I Cemil Esad’in evine giderek “yanlis anlasilmadan” kaynaklanan bu durumu duzeltti.Suyumuz akmaya elektirigimiz yeniden yanmaya ve evin cevresindeki muhaberat ablukasi kaldirilarak durum’normallesme’ye basladi.  

Guzel bir “atasozu”muz var,”…Bir musibet bin nasihata yegdir”.Oyle de oldu. Bu vesileyle,Mihrac Ural,Levent,Yusuf ve Serif’in, Muhaberat tarafindan ;Turkiye Halk Kurtulus partisi-cephesi adina degil, Liva iskenderun denilen veSuriye ‘in  kendi topragi olarak kabul ettigi Hatay bolgesi’nin kurtulusu amaciyla kurulan; “ “Turkiye’deki hatay’lilarin kurtulus partisi-cephesi orgutu  MK uyeleri  olduklarini, bu orgut adina hareket  ettiklerini,muhaberat tarafindan bu kimlikleriyle bilindiklerini ogrenmis oldum.                            

Orta-dogu’nun”kimin eli, kimin cebinde”oldugu belli olmayan ve her gun her saat degisebilen samimiyetsiz ve kaypak politikasi, orgutumuzun beynine kadar nufuz etmisti.  Mihrac Ural  adli hain, girtlagina kadar battigi fosseptik cukurunda etrafa pislik sacmaya devam ediyor.Benim,kongreyi izlemek icin ‘gonderildigimi’ soyluyor.Adam’a sormazlarmi,madem oyleydi de neden,sen de dahil tum Mk uyeleri deniz asiri uzaklara gittiginz zaman, tum ogrutu,orgut arsivini kendi oda’ni, evini, esi’ni, cocugunu ve tum orgut militanlarinin sorumlulugunu bana biraktin.Bunu izah edecekmisin? Peki.  

Mihrac Ural bana soru soruyor,sordugu her soruyu cevaplayacagim.   

MIhrac Ural’a tek bir sey diyecegim. O da su; Suriye’de, lazkiye sehrinde senin  oda’nda, MIT ‘na mektup yazip  kongre’ye secilen (ilgisi olmayanlari da dahil ederek) MK uyelerinin isim listesini verdin mi ? vermedin mi ? Boyle bir listeyi yaptigina dair,senin el yazmali belgeyi yayinladigim zaman, karsi bildiri yazdin ve dedin ki ; «  …BU belgeyi incelettik ve benim el yazim oldmadigi anlasildi. » boyle yazdin degil mi ? bu gun bu sozunde duruyormusun ? Ekspertiz raporuyla senin  el yazin olmadigi anlasildi dedigin o sozunde durup durmadigini bir kere daha tekrar et. Ben bu belgeyi  bir kez  daha yayinlamak icin cevabini bekleyecegim. Yalniz dikkat et, Ali cakmakli’da dustugun  cukura dusmek istemiyorsan iyi dusun, yayinladigim belgeyi inkar etmedin. «  bu yazi benim el yazmam degil, incelettik  benim el yazim olmadigi anlasildi » diye yazdin.

Bu sozunden hala israrlimisin ?  

Hodri meydan.. !  

Devrimci olmadigin icin,devrimci ahlakindan bahsedemem.Zerre kadar namus kavramin kalmissa eger, bunu izah etmelisin.Yillarca hapis yattim, aylarca iskence gordum.1975 sonlarindan itibaren THKP-C ACILCILER orgutu sempatizani,militani MK uyesi sifatiyla elimden geldigince birseyler yapmaya calistim. Vuruldum,olumle burun buruna geldim.bir gun olsun devrim ve sosyalizm davasindan geri durmadim. yanlis yaptim dogru yaptim.eksilerimde olmustur artilarimda.Bunlari tartismam . bu orgutte beni taniyan tanimayan herkese acik cagrida bulunuyorum, benim tarafimdan,zarar goren,yakalanan,iskenceye ugrayan tek bir kisi varsa ciksin soylesin. Benim tarafimdan, orgutumuzun  zerre kadar zaafa ugratildigini iddia eden bir kisi varsa ciksin soylesin.   

Mihrac Ural’in, orgutumuz tarihinde ciddi hic bir eylemi bulunmuyor. (17 dikis’li yaralanmasi ve 16 yasinda orgutledigi “on larca” fabrika(!) disinda)…  Soruyorum.

Sen bu orgute girerken amacin neydi? Seni bu orgute kimler yonlendirdi? Asil gorevin ne?    

Mihrac Ural, taa  bastan beri mi Suriye ajani idi ? Sonradan mi oldu? Ne zamandan beri peki…

Bu gorev hepimizin…  

Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Son Güncelleme: Pazar, 05 Nisan 2009 07:49