Şuanda 95 konuk çevrimiçi
BugünBugün758
DünDün2801
Bu haftaBu hafta7279
Bu ayBu ay28281
ToplamToplam10190335
Nebil Rahuma arama calismasi icin bilgilendirme PDF Yazdır e-Posta
Hasan Balci tarafından yazıldı   
Cumartesi, 14 Mart 2009 22:18


Hasan Balci: Nebil Rahumanın akibeti ile ilgili yaptigimiz calısmada geldigimiz noktada... 

Ailenin adli tıp kayıtları üzerinden tespiti için Ailenin İstanbul’a getirilip Adli tıp kayıtları üzerinden Nebil rahumanın kayıtlar üzerinden ve  nebilin vurulduğu ve bulunduğu gün adli tıpça çekilen fotoğrafı üzerinden nebilin her iki kız kardeşi Tespit yapmış ve nebili tanımışlardır. 

2-Adli Tıp süreci ile birlikte ailenin tespiti üzerinden Kayıtların düzgün tutulmadığı görülmüştür örneğin cesetten alınan göğüs numarası ve bunun karşılığında 30.09.1980 güngören boya fabrikası taş ocakları mevkiinden öldürülen Nebil rahuma ile ilgili dosya öldürüldüğün tarih düşülmek kaydı ile soruşturma dosyası açılmıştır. Avukat arkadaşımın tespiti tahmini dosya no olmadığından belki de soruşturma bile açılmamış direkt defin edilmiş olabilir. Bu şu anlama gelir işimiz daha zor olacaktır. 

3- Aynı tarih ile ilgili dosyanın araştırılması üzerine bir dilekçe ile adliye ye başvuruda bulundum ve arşiv taraması yapılmaktadır. Dosyaya ulaştığımızda bu işin akıbetinin en az ipuçlarına ulaşacağız. Yolumuz uzun ve meşakkatli. 

4- Çalışmaları istanbuldan elimden geldiğince bütün mesaimi ayırmak kayıdı ile yürütmekteyim. Bu konu ile ilgili konunun bütün tarafları ile Almanya İsviçre, Suriye Ankara, mersin, Telefon trafiğini ve önüme koyduğum haritadan hareket ediyorum. Oluşturduğumuz komisyon daki arkadaşları günde en az iki kere aramak kayıdı ile bilgilendiriyorum. 

5- Artık hukuki süreç başlatılmıştır. Bu konu ile ilgili çalışma yapan başka arkadaşlarında ellerindeki materyal varsa bilgi varsa bana ulaştırmalarını rica ediyorum. Antakya da bu konu ile çalışma yürüten nebilin eski arkadaşları.. M. Ural ve arkadaşları da bu çalışmada iki başlılık yerine benim yürüttüğüm bu çalışmaya destek olacaklarını bildirmişlerdir. Bu çalışma istanbuldan benim ve bana vekâlet eden bir avukat arkadaşım ile bundan sonra yürüyecektir. Bu konuda kendilerine Teşekkür ederim. Aileden son derece yaşlı iki abladan İstanbul gelmesini bekleyemeyeceğimize göre bu iş bir uzman avukat tarafından yürütülecektir. Bu konuda somut adımlar attım.  

6-Eğer gerçekten Nebili bulmak istiyorsanız Nebili gerçekten arayan ve bu konuda hiçbir hesap yapmamış tamamı ile kendi çaba ve özverileri ile bu işe baş koymuş bizlere yardım edin. Destek olun arkamızda durun. Nebili bulacağız. Buna inancım sonsuz. Bulacağız ve ait olduğu topraklara iade edeceğiz. 

7-Hukuki süreç devam ederken arşiv ve nebil ile ilgili bilgi toplama çalışmamız devam etmekte ve bunları bir elde toplamaktayız. Yine nebil ile ilgili yazılmış kitap, makale. Gazete haberleri, ortak bir havuzda toplanmaktadır.

8- Ayrı yürütülen ilgili ilgisiz kişilerin nebili resmi kurumlarda sormaları soruşturmaları devlet nezdinde ilgi alaka uyandırmaktadır. Bunu bu kadar yazacağım hepiniz anladınız. Sayfamızın devlet tarafından nasıl izlenildiği Ailenin bizatihi kendisine söylendi.


9-türk tabipler birliği, DNA süreci, ve Nebil rahuma ile ilgili geçmişte çıkan gazete ve dergi haberleri fotoğrafları çalışmasını sürdürmekteyim.


Nebil rahumanın akıbetini merak eden yoldaşlar ile bilgi paylaşımımdır. 

Nebil ile ilgili kim olursa olsun yardım eden herkese ayrıca teşekkür ediyorum. 

Hepinizi saygı ile selamlıyorum. 

 

Son Güncelleme: Pazar, 05 Nisan 2009 08:08