Şuanda 134 konuk çevrimiçi
BugünBugün669
DünDün1361
Bu haftaBu hafta2030
Bu ayBu ay43145
ToplamToplam10253487
Bize bulastirma gardas... PDF Yazdır e-Posta
Hasan Balci tarafından yazıldı   
Pazartesi, 23 Mart 2009 17:53


Hasan Balci: Tarihsel hesaplasma ve yuzlesmeyi Nebil Rahuma, Ali Cakmakli ve onlar gibi sol icinde karanlik bir bicimde oldurulen devrimcileri olduren silahlar ve o silahlarin akibetleri ile de yuzlesebilecek miyiz?

Bu dosyalari araladigimiz da bu devrimci katili silahlarin nasil ve kimlerde ne bicimde yakalandiklari. Onem arz edecek mi?

Ali cakmaklinin oldurulmesi adana yerelinin aldigi bir karamis, merkezi bir karar degilmis, dolayisi ile yerel’in aldigi bu oldurme karari geneli baglamazmis. Simdi bu yereldekiler ozur dilerse Her sey hal yoluna girecekmis. Peki ozuru gerek ali cakmaklinin gerekse nebil rahuma yoldaslarin ailelerine anlatabilirmisiniz ? Aileler ile konustugum icin bu sorunu cevabini ailelere olan saygimdan ve onlari bu tartismalarin yazismalarin icine cekmemek adina yazmak istemiyorum.

Az bucuk Lenin okuyan siradan cocuklar bile bu modelin devrimci bir orgutlenme, kararin merkezilestirilmesi ilkesi ile zerre kadar ilgisini olmadigini acikca gorecektir. Demek ki onumuze koyacagimiz hesaplasma “ kendi tarihiniz “ Ayni zamanda ideolojik politik bir hesaplasmayi yuzlesmeyi gundeme getirmektedir.

12 Eylul oncesi belirgin orgutlenme hemen hemen her siyasi cevre icin Sef tipi orgutlenme idi. Sefler karar alir ve uygulanir, Nebilin olum karari da bu sef tipi orgutlenmenin sonucu bir karardir. Ali cakmakli ile ilgili gelen aciklama, Ayni zamanda o cevreden de Nebim rahuma yoldas icin gelirse benim icin sasirtici olmayacaktir. Demek ki bu tarihsel sureci de sorgulamamiz gerekmektedir.

Ornegin Ali cakmakliyi olduren silah kimde yakalandi. Ben bu sorunun cevabini son derece guvenilir bir kaynaktan aldim biliyorum. Ancak elimde somut bir belge yok; dolayisi ile bu ismi ben ifsa edersem bu orgutlenmelerin disinda biri oldugumdan potansiyel ajan ilan edilecegimden bu konuya vakif isimlerin bunu yazmasinin daha dogru olacagini dusunuyorum.

Simdi hepinize soruyorum Nebilin katillerinden biri yazi yazarsa bu surece mudahil olursa buna ne tepki vereceksiniz, Yada ali cakmaklinin katillerinden bu yuruttugumuz calismalara bir yazi gelirse gorus gelirse nasil tavir alacaksiniz.  Ali cakmakliyi olduren silah ile yakalanmis biri bu yazismalara mudahil olmali mi yoksa biraz kenarda dinlenmeli mi ?

Ozellikle nebil rahuma ile ilgili calismaya basladigimizdan itibaren bir donem hicbir bilgi gelmez iken karsilikli olusan guven neticesinde yavas yavas bilgiler gelmeye paylasilmaya baslanmistir. burada insanlarin isimlerinin ifsa edilmesi ve onlarin gunah kecisi yerine konulmasindan ziyade bu tarihsel hesaplasmayi, teshiri, tecritin yontemleri de onemlidir.

 


Bana bulastirma gardas adli yayimlanmis bir makalemdem den bir bolumu buraya aktarmak istiyorum

Kendi hastaligini baskalarina bulastirmaya calisanlara seslenmek gerekirse;
Istediginiz sekilde yasamakta ozgursunuz. Batakligin ici ve guzellesmenin diyari diye ikiye ayrilan bu yolda, istediginiz yeri secmekte serbestsiniz; yeter ki acik olun, kimseye ayak bagi olmayin. Secim sizin; biz sizi gideceginiz yere ugurlariz; yeter ki hastaliginizi devrimci harekete bulastirmayin; mikroplarinizi etrafa sacmayin. Batakliga gitmek istiyorsaniz, gidebilirsiniz.


 

Son Güncelleme: Pazar, 05 Nisan 2009 07:22