Şuanda 43 konuk çevrimiçi
BugünBugün743
DünDün1361
Bu haftaBu hafta2104
Bu ayBu ay43219
ToplamToplam10253561
ortak degerimiz nebil rahumayi arama notlari PDF Yazdır e-Posta
Hasan Balci tarafından yazıldı   
Pazartesi, 13 Nisan 2009 10:43


Sevgili dostlar, Nebil rahuma yoldasimizi arama faaliyetlerimizi,

 

calisma gunluklerimizi degisIk internet sayfalarindan ve mail usulu ile sizlere her gelisme neticesini duyurmaktayiz.

   

Nebil yoldasimizi arama calismamiz aralik ayinin ortasinda itibaren oncelikli olarak mezarliklar mudurlugu, adli tip, gazete, dergi, Bakirkoy cumhuriyet savciligi, Bakirkoy adliyesi arsivi onun arkadaslarinin anlatimlari uzerinden. zorlu, sIkintili bir arastirmanin sonucun da Nebilin yattigi mezarligin icine kadar geldik. Yani sevgili dostlar bizler ve sizler icin elle tutulur somut bir durum olustu.

   

Bu somut durumu degerlendirmek icin, Bu hafta sonu yaptigimiz degerlendirme calismasinda, Sevgili erkan yoldas ile konunun uzerinde oldukca uzun uzun sohbet etme imkâni ve nebil rahuma’yi daha iyi tanimama vesile olacak anektodlar ve bilgiler edindim.

   

Nebil rahumanin devrimci kisiligi, ahlaki, Onu aramaya deger bir devrimci oldugunun altini ozenle cizdik. Ankara’da erkan yoldastan nebili en iyi taniyan birinci agizdan onu dinlemek , onun devrimci kisiligi uzerinden sohbet etmek hakikaten onur verici bir durumdur. En azindan kimi aradigimizi hangi meziyetlere sahip, yuksek ahlakli bir devrimciyi aradigimizi daha iyi anlama firsati edindim. Nebil ile ilgili Erkan yoldasimizda nebilin ardindan yapacagimiz  calismaya kaynak olusturacak hayli malzeme var.

   

Nebil rahuma calismasi icin Erkan yoldas ile belirledigimiz ve bundan sonraki surece dair yapacagimiz seyleri siz nebilin yoldaslari dostlari ile paylasmak isteriz.

   

1-Nebilin yattigi mezari tam tespit edebilmek icin Bolgede calisacagim. Yani o bolgede devrimcilik yapmis yoldaslarimizin babalari ile o mezarlik bolgesinin cografi durumunda degisIklik olup olmadigi hususu uzerinde yogunlasacagim.

   

2-Biliyorsunuz ki Muslumanlarda bir olunun defin edilebilmesi bazi kosullara baglidir. Yani bir oluyu defin ederken cemaatin olmasi sarttir, Benim bildigim en az bes kisi, Hicbir imam bir oluyu tek basina cukura atamaz. Dinen bundan mesul sayilir. Demek ki nebil asagi yukari bir cemaat esliginde gomuldu.

   

3-Yasiyor ise ismi bende sakli olan ve nebili gomen imamin kendisine gerek diyanetten gerekse mezarliklar mudurlugunden ulasmaya gayret edecegim. Bu imam adli tip tarafindan tahsis edilen ancak kadrolu imam olmayabilir. “ bu konuda kucuk bir arastirma yaptim”

   

4-Nebil ile ilgili Arsiv bilgi toplama calismamiz devam etmektedir.

   

5-Butun bunlarin sonucunda Nebil rahuma’yi olumsuzlestirecek bir belge calismayi da devrimci kamuoyu ile paylasacagiz. Henuz somutlastirmasak da. Bu konuda 4 arkadasimizin ortak calismasi olabilecek tasari uzerinde yogunlasmaktayiz.

   

6- Mehmet yavuz arkadasimiz bu calismaya isleri dolayisi ile katilamamistir. Ancak durum ile ilgili bilgi kendisine ulastirilacaktir.