Şuanda 30 konuk çevrimiçi
BugünBugün808
DünDün2214
Bu haftaBu hafta9543
Bu ayBu ay30545
ToplamToplam10192599
degerli dostlar, arkadaslar PDF Yazdır e-Posta
Hasan Balcioglu tarafından yazıldı   
Cuma, 08 Mayıs 2009 13:48


Guzel bir calisma neticesinde

30.09.1980 de talihsiz bir bicimde oldurulen Nebil rahumanin once akibetini sonra gomulu olan alani bulmus durumdayiz.

Ortak bir calismadir diyemeyecegim Ancak Geldigimiz ortaklasilan bir calismanin sonucudur. Antakya sehitler haftasini duzenleyen Antakya dayanisma dernegi ve Irfan Ural ve birkac yetenekli Inancli insanin uretimi olan sehitler haftasi neticesin de bu gune geldik.

Herkes bilir ki Birini bulamaz ona bir mezar "anit " yapar dikerseniz umudunuz bitmis ve caresizliginizin ifadesi olarak da enazindan o kisinin anisina bir tas dikersiniz bir yere. Mesele aynen oyle olmustur. Mihrac Ural bu cocugu nasil olsa bulamayacagiz bari bir mezar yapalim demis ardindan mezar fikri fiiliyata gecirilmistir. Kim once mezar yapalim dedi bunu bilmiyorum. Bu oneri mihraca nasil gitti dogrusunu isterseniz bununla ilgilenmiyorum bile.

Aralik ayi itibari ile nebilin mezari basinda ettigim sozun ardindan giderek " butun devrimcilerin gorevi bu cocugun mezarini bulmaktir demistim" Bu sozu fazlasi ile yerine getirdigimi dusunuyorum. Bu sureci uzun uzun yazacaktim, vazgectim.

Bu calismaya gonullu olarak beni de alin diye girdim. Ancak calisma benim omuzlarimda kaldi iyi oldu. Oncelikle bu calismaya etrafimda bulunan insanlari inandirdim onlarin desteklerini aldim. Avrupa'dan arkadaslari bu ise ben ortak ettim. Gelin bu calismaya katilin dedim. Onlari tasfiye etmeyi amac edinmislere karsi direndim. Calisma neticesini gelismeleri her gun duzenli olarak kendilerine aktardim.

Sonunda guzel akilci yontemlerle gaza saza tehdide santaja gelmeden bu isi basladigim noktadaki sozume getirdim. Calisma basinda komisyon olarak yuruttugumuz calismayi Mehmet yavuz kukurt dioksit para alisverisi neticesin de mihrac urala pazarlamasina ragmen bunu bildigimiz halde mehmeti komisyondan atmadik ancak pasifize ettik. Kendisine bilgi vermedik. Bunun sebebi Mihrac ural'in Nebili bir mulk gibi gormesi idi.

Bize gelmesi gereken belgeleri mal bulmus magribi gibi yagmalayarak kendileri ve etraflarini temize cikartmak icin rafineri olarak kullandilar. Ancak sapka bir kere yere dustumu kellik ortaya cikiveriyor. Ipligi Turkiye ve Kurt solunda pazara cikmis mihrac Ural kendi internet sitesinde yayimladigi fotograflar ile avuna dursun " o yayinladigi fotograftaki bircok insan mihrac Ural ajandir demektedir." Nebil ile mihracin yikanmasina izin vermedim.

Nebili nasil katlettikleri ballandira tellendire anlatanlar "otenler" ve sonrasinda bu elde ettigimiz gelismelere degin ses cikarmayanlar. Tarih onunde gercek yuzlerini ortaya cikarmislardir. Tarihsellik tarihsellik dedigimiz baska ne olabilir ki? Bir yanda nebili katledilenler bir yanda onu ispiyon edenler bir yanda ondan nemalanmak isteyenler bir yandan onu kendi is iliskilerinde pazarlayanlarin hepsi gun yuzune cikmistir. Alin size tarihsellik.

Nebil rahuma yoldas ile ilgili calismada kendimce yeterli sayilabilecek bir sonucu aldim. Bunu aile ile de paylastim. Dolayisi ile nebil rahuma calisma ben ve vefakâr dostlarimin cabalari ile sonlandirilmistir.

Nebil rahuma namuslu dayanismaci kimligi ile Turkiye devrimci hareketinde onurlu yerini alacaktir. Ben ve dostlarim yoldaslarim onun resmini her yere her platforma asacagiz.

Bu calismada bana destek olan butun insanlara Ozellikle Avrupali yoldaslara bir kez daha tesekkur ediyorum. Nebil ile ilgili yaptigim internet sitesinin islevi bitmistir. Dolayisi ile kapanacaktir. Benimle bundan sonra kimler arkadas olamayacaklarini anlamislardir. Nebil ile ilgili bir suru belge bilgi kendi arsivimdedir. Bu konu ile ilgili calisma yapacak arkadaslara bunlari verecegim.

Bu internet sayfasi kapatilacaktir.
onurnebil@gmail adresi acik duracaktir. Bu konu ile ilgili soru sormak isteyen insanlara acik olacaktir. Sayfamiz bir hafta sonra kapatilacaktir.

Nebil sizin yoldasinizdi ona ararken bile sIktiniz. Tarih onunde bir gun mutlaka bu hesap da sorulacaktir.

Nebil yoldasi eger ulasabilirsek Aileden biri ile yattigi yerden sessiz sedasiz cikartip ait oldugu topraklara goturme cabamiz devam edecektir. Kisisel olarak nebil rahuma gibi bir devrimcinin yattigi yerden rahatsiz edilmemesi gerektigine inanmaya baslayanlardanim . bu konuda ailenin kararina saygi duyacak ve bundan sonra calismanin seyrini oyle devam ettirecegim. Mezar alani ve Nebil yoldasimizin yattigi yer kismen yer bulunmustur.

Nebil rahuma ya iyi ki oldun anlamina gelen raki sofralari kurdurmayacagiz. Meze ettirmeyecegiz.

Sevgili yoldaslar 47 senelik omrumde bir suru kalitesiz insanla karsilastim. Tahmin edebiliyorsunuzdur. Omru hayatimda bu calismada karsilastigim kalitesizlikler capsizliklar ile inanin 12 eylul de bile karsilasmadim. Insanlari nasil katlettiklerini bugun bile cekinmeden adeta bir itirafci edasi ile anlatan bu guruhtan oncelikle her seyi uzak tutmamiz gerektigine inaniyorum. Bu mantik olsa olsa fasist bir mantik olabilir. Bu mantigi devrimciligi curuten bu soytariligin bu ceteciligin devrimci hareketler icinde itibar bulmasina izin vermeyelim.

Antakyada hala devrim ve sosyalizm mucadelesine inanmis ancak bu zibidi takiminin pesinden giden guzel devrimcilere sesleniyorum. Bu zibidilik uc bes kisiliktir. silkeleyin atin. Bu konuda herturlu destege hazirim.

NEBIL YOLDASIMIZIN AILESI'NE

KISISEL OLARAK BUTUN EMEKLERIMI SIZ GUZEL INSANLARA HELAL OLSUN.

Hasan Balcioglu.

Son Güncelleme: Cumartesi, 09 Mayıs 2009 07:35