Şuanda 137 konuk çevrimiçi
BugünBugün3020
DünDün5617
Bu haftaBu hafta13742
Bu ayBu ay35562
ToplamToplam10245904
nebil rahuma ailesinden mektup PDF Yazdır e-Posta
Hasan Balci tarafından yazıldı   
Pazar, 14 Haziran 2009 19:49


Nebil rahuma ailesinden ve nebili arama calismalarimizda bize buyuk destegi olan butun gelismeleri kendisine bildirdigimiz ayrica calismamizin bir parcasi olan yegenlerinden birinden bir mektup aldim.

Bu mektubu siz dostlar ile paylasmak istiyorum.

Selam,

bu gune kadar yapmis oldugun calismalari taktir etmemek elde degil. bu bir basaridir. 30 yildir uzerine olu topragi atilmis ve sunger cekilmis NEBIL RAHUMA olayini aydinlattin. mezarini buldun. bu calismalari yaparken bazi cevrelerden tehdit bazilarindan da taktir aldin. tehtid alman normaldir. cunku ari kovanina comak sokmustun.


Bu olaylarda yer alan ve olumlere goz yuman cevrelerin, unutuldu, kapandi artik, dusunceleri simdi kabusu donmustu. Cunku, oldurulmelerine binbir senaryo ve yalanlarla kiliflar uydurulan NEBIL RAHUMA ve ALI CAKMAKLI olayinin gercek nedenlerini gozler onune seriyorsun. Eger bu surec baslamamis olsaydi, gecmisle hesaplasilmadan, kimin neler yaptigini bilmeden ve maskeler dusmeden. herkes belli bir tarafta devrimci mucadelesini surdurecekti. bu asamadan sonrada daha nice NEBIL RAHUMA'LAR, ALI CAKMAKLI'LAR kendi yoldaslari tarafindan oldurulecekti.


Bu calismalar gecmis tarihlerle yuzlesme bakimindan cok ama cok onemlidir. MAHIR'LER, DENIZ'LER boylesine cirkin bir miras birakmadilar. onlar farkli parti mensubu olduklari halde her zaman ve her kosulda birbirlerine destek vermislerdir. Dayanisma icinde olmuslardir. NEBIL RAHUMA ve ALI CAKMAKLI nin  kendi yoldaslari tarafindan, sunulan yalan,iftira, ve senaryoyu gormus veya duymus olsalardi mezardan kalkip hepsinin yuzlerine tukururlerdi. okudugum kadariyla kendi yoldaslari tarafindan oldurulen yigit devrimciler NEBIL ve ALI ile de sinirli kalmamis, bu isim listesi uzayip gidebiliyor.

benim beklentim,

NEBIL RAHUMA'nin  ONUR'UNUN iade edilmesidir.


NEBIL RAHUMA'nin devrimci kisiligi,karakteri,yapmis oldugu eylemler,yigitligi,devrime olan inanci, yoldaslarina ve silahina guvenmesi,devrimle olan nikahi,kisacasi onu anlatan bir kitap olmasidir. bu kitapta onun cocuklugundan, okul yillari, gencligi,devrimci mucadelesi,oldurulmesi,ve mazarinin bulunmasina kadar olan sureclerin yazilmasidir.

bildigim kadariyla ALI CAKMAK'lida yigit onurlu bir devrimciydi. bunun icinde ali cakmakliyi anlatan bir kitap yazilabilir. benim gorusum bu iki yigidin kendi kitaplari olmasidir.  calismalarinda basarilar diliyorum. gorusmek dilegi ile, hoscakal.

Bu mektubu gonderen arkadasim son derece meseleyi net olarak ortaya koymus. Nebil, ali ve diger devrimcilerin iadei itibarlarini saglayacak kurumlar tarumar olmustur. Tarihin diplerine itilmislerdir. Katillerinden ve azmettirici baslari hala  sagdir. Nebilin, alinin ve digerlerinin katilleri ile ayni masada oturanlar hala bu sucu islediklerini bilsinler.


Nebilin, alinin ve ismini buraya yazamadigim onlarca insanin iadei itibari namuslu komunistler, devrimciler, arkadaslarinca gerektigi gibi verilmistir.

Gerek nebil, gerekse ali cakmakli hoca icin artik bilinmeyen hemen hemen hic birsey kalmamistir.

Ali ve nebile ayri ayri kitap yazilabilir, yazilmalidir.