Şuanda 72 konuk çevrimiçi
BugünBugün1097
DünDün2294
Bu haftaBu hafta7069
Bu ayBu ay40806
ToplamToplam10157361
her turlu tartisma ve polemikten cekiliyorum PDF Yazdır e-Posta
Hasan Balci tarafından yazıldı   
Perşembe, 25 Haziran 2009 09:33


Birkac baslikla sizlere seslenmek istiyorum

Her yaziyi kaleme aldigimda artik bu konular ile ilgili bu yazdigim son yazidir derken ertesi gun beni bu islerin icine cekecek baska bir gelisme, hakaret tekrar tekrar cevap vermeme neden oluyor. Bu polemikler bitmeyeceginden cok zorunlu olmadikca bir daha bu konular ile ilgili yazi yazmayi dusunmuyorum. Her polemik bizi bir o kadar daha camurun icine cekmektedir. Bu yazismalardan olumlu hicbir sey cikmamistir. Sahnede dort ,bes, figur bizler oynuyoruz asil bu tarihin musebbibleri ise butun bunlar keyifle izliyorlar.

Zeki bayterin arkadas mihrac ural’in e postasina bir mektup gondermis. Bu arkadas ogulu vasitasi ile zehir zemberek bir mail gonderince bu mailin once kimden geldigini bulduk. Arastirdik kendisi ile iliski kurduk.[1]


Kendisinden ali cakmakli ile ilgili bilgi belge istedim. Bir arkadasimiz ile kisa bir yazismadan sonra bu arkadasin e mailini mihrac ural’in sayfasinda yayinlandigini soylediler.

Insan su soruyu sormadan edemiyor neler oluyor. Yeni bir oyun mu kuruluyor Zamanla ogrenecegiz. Bu tarihten dogru duzgun bir adam cikmaz mi ?

Nebil rahum’a olayini bitirdik simdi Ali cakmakli olayi mi sahneye konulacak.?

Gorecegiz. Gidisat oyle.

Birileri ali cakmakli ile yapilacak bir takim islerin kokusunu alip erken davranma uyanikligi icinde mi ?

Bekleyin gorecegiz

Yani butun bu rezillikler ile Turkiye sosyalist hareketinin gelecegine dair gecmis ile is yapilmis olacak ve gencler de  bunlardan ders cikaracaklar.

78 liler kurulurken bir tuzuk onergesi vermistim.

Elinde devrimci kani olanlar bu insanlar bu girisimin kapisindan bile iceri giremezler.

 

Elinde devrimci kani olanlar bir gun bunun hesabini mutlaka vereceklerdir.

Engin erkiner arkadasin bir onceki yazisina katilmiyorum.[2] Benim devrimci calisma disiplinim tarihe dogru not dusmektir. Burada is yapanlarin zerre kadar onemi yoktur esas olan pratiktir. Istir ortaya koydugunuz seydir. kisiler gelir gecer, kimler geldi kimler gecti, bu kervan yolundan.

Kendi kendime gonullu olarak bir goreve talip oldum ve bu isi sonuclandirdim. Hasan balci’yi ansIklopediye yazsaniz ne olacak. Boyum mu uzayacak. Hayir.

Benim siyasal pratigim boylesi onurlu yuzlerce basarili, ozverili calisma ile doludur. Biz boyle isleri gorev sorumlulugu olarak goruruz ve bunun adi devrimci dayanismadir. Bu dayanisma ruhundan uzaklasan tuccar kafalilar bunu anlamasi mumkun degildir. Cunku o kafalar hep kucuk hesaplar ile mesguldur .

Herkes bir dusunsun en son pratiginiz nedir?

Komunistler icin soruyorum digerleri ciddiye almasin.

Muslumanlarin temel sorusu:

Bugun Allah icin ne yaptin?

Bugun devrim ve sosyalizm mucadelesi icin ne yaptin. En son pratigin ne namuslu ol durust ol kendine bunun cevabini ver.

Ben kendim icin vereyim.

Metal is kolunda calisan bir fabrikanin iscileri sendika orgutlenmesi yapiyorlar, onlarla oturup kalkiyor ogrenmeye devam ediyorum.

Son yazisi Engin arkadasin kendi takdiri ve tasarrufudur. Mucadele etmek zor istir. Egemenlere verdigimiz kavgadan bagimsiz da degildir. Bu tarihsel hesaplasma zivanasindan cikmis kisilerin kendi polemikleri haline donusmustur. Buradan insanlarin ogrenecegi hicbir sey yoktur ve kalmamistir. Laf ebeligi de cabasi.

Herkes bu adam sokaktan gecen butun insanlara kufur eden mahallenin delisine bizi saymasin. Hakkimda yazilan onca karalama ve yalana degin cevap veriyorum. Efendim ben vermem diyorsaniz bu sizin dusuncenizdir.

Buna saygi duyarim bana kim ne cekerse onu alir. Tekrar soyluyorum. Engin erkiner’in bir onceki mektubuna katilmiyorum.

Mehmet yavuza kufur etmisim size ne , mihrac’a ne, adam kendisine yazdigim mektubu malzeme ediyor. Varsin etsin. Basari kucultecekmis kuculsun. Bu nebil gercegini yok edermi ? nebil'i ararken ben kac kez ana avrat sovuldum, itildim kakildim bundan haberiniz vardi? Dolayisi ile engin erkiner'in bu yazisini katilmiyorum.

Ikinci olarak

Demek ki yavas yavas soylediklerim anlasiliyor.

Savcinin iddianamesi uzerinden yayin yapiyorlar. Bu islere ahlaksizlik dedim

Degilmi ?

Soyle: devletin savcisi iddia etmis. Peki, neye gore iddia etmis. Bir cogunu uydurdugu kesin. Nebil rahuma'yi nasil oldurduklerini savci nereden biliyor. Suradan biliyor. Iskenceden

Yada bir poliste cozulen birinden. Mubarekler anlatmislar her seyi ,

Bilmeyenler icin yazayim 12 Eylul oncesi gozalti suresi 15 gundu. Onbes gun ile cozemediklerine savcilik izini ile uzatma aliniyordu. 12 Eylul gelinci bu sure 30–45–120 -150 gune cikarildi. Nereden biliyorsunuz diyen arkadaslariniz olursa. Bu sureclerin hepsini yasayanlardanim.

Bir ormanda bir polisin belinden silahi aldim. Yanimda bir arkadasim daha vardi. Yakalanan bir arkadasimiz gidip bunu polise anlatti. Ben yakalandigimda butun birinci sube polisleri uzerimden gecti. Cunku polisler bunu onur meselesi yapmislardi. Herkes bilir Gayrettepe girisinde tel orgulu yere bagladilar her gecen belime tekme salladi. Simdi ornekten hareketle bu silahi o arkadas soylemese bunu nereden bileceklerdi.

Akli evvelin biri atlayip polis silahi degilmi kayitlidir.

Mahkeme soruyor emniyete silahin numarasi ile emniyetten soyle bir yanit geliyor. Oyle bir silahimiz kaybolmadi. Demek ki kayit yok. Yada polis birinden almis bu silahi.12 Eylul oncesi boyle olaylar ile doludur.

Balistik de oyle 15 gunde o gunlerin teknigi ile ne balistigi salla gitsin.

Su cinayeti ahmete bunu mehmete yaz. Faili mechulleri ise hemen faildendir yuklen sopaya

Nasil olsa gonullu bol.

Nebil rahuma dosyasi icin bir cagiri yapacagim yontemini de soyleyecegim.

Iddianameyi bir yana atin.

Asil dava dosyasini getirelim. Dava dosyasi mahkeme asamasinda saniklarin mahkeme ifadelerini de icerir. Bir bakalim neler olmus.

Peki, bu dava dosyasi nerede?

Dava dosyasi

Kara kuvvetleri komutanligi arsivinde. Ankara’da

Peki, hasan bunu nasil alacagiz

Kapi kapi o donemin taniklarini dolasiyor bu tarihi aydinlatma “ aklama “ girisimleriniz var ya iste o dava saniklarindan birini yaniniza alin gidin

Efendim ben kalubela zamaninda bu islere bulastim bu davada yargilandim. Bu dava dosyasinin bana bir ornegini “fotocopy” rica ediyorum deyip bir kâgida dilekce yazin ertesi gun gidin alin.

Boylece icerisinden uc sayfanin yirtildigi iddianame uzerinde tepinmekten de kurtulursunuz.

Haaaa olmadi rahat yerlerinizden kalkamadiniz zaman bulamadiniz

O is kolay

Istanbul da bir keriz var. O hemen bu isleri tam tekmil halleder dosyayi alirsiniz elinden

Ondan sonra hain ilan edersiniz.

Bugun Carsamba bana verilen randevuya gittim cami bahcesindeki yediverenlerden, birkac cami cemaatinden baska orada kimseler yoktu. Hatta bir saat erken bir saat da orada bekledim Mehmet yavuzu. zannediyorum isi vardi gelemedi.

Bir eski acilci arkadas ile bugun uzun bir tel gorusmesi yaptik.

Son soyledigi soz

Sana tesekkur etmek lazim hasan..

Bana bu yeter.

San sohret unvan apolet hepsi sizin olsun tarihe de siz gecin . Zaten hepiniz tarihe gectiniz.meshur adamlar oldunuz
Ne ile meshur oldunuz bu cok onemli.


Tarih beni pis herifin biri diye ansin. Istedigini soylesin butun hakaretleriniz gibi tarih beni hatirlasin.

ainesi istir kisinin lafa bakilmaz.

Nebil rahuma'yi bulduk mu?

Bulduk

Mezarin yeri belli oldumu ? oldu.

Bundan sonra alin sizin olsun.

Beni de gomun tarihin derinliklerine

Haydin cenabi Allah yolunuzu acik etsin.

Ben bir devrimcinin polisteki ve mahkemedeki tavrinin ne olmasi gerektigi uzerine onlarca makale yazdim. Buradan tekrar fetva verecek degilim. Asgari bir devrimci bunun nasil olmasi gerektigini bilir. polis ifadesinde kendi ismini bile inkar eden bir kerizin bunlari hos karsilamasi da zaten mumkun degildir. Sundan olsa gerek biz kucuk devrimciler galiba bu islerin ciddiyetini buyuk, buyuk kocaman  devrimcilerden daha iyi kavramistik. Ben hala kucuk bir devrimciyim. bu yuzden apoletleri bir turlu oturadim omuzuma,

Isim gucum var baska seylere yogunlasacagim.

Bu tur yazismalarin polemiklerin icinde enerji harcamayacagim.

Nebil rahuma ile ilgili namuslu bir bicimde gelip benden bilgi belge almak isteyen herkese kapim aciktir. Kim olursa olsun.

Nebil rahuma meselesi benim icin burada kapanmistir

Acil tarihini zaten bilmem.

O sizini isiniz yazin durun.

Mehmet yavuza yazilan yazi agir olmustur. Bu taviri bir devrimci olarak onaylamam mumkun degildir. Kayis koptu.kayis kopartilirken cok asindirildi.Mehmet bunu nasil asindirdi otursun bunu dusunsun.

Bizim koyde de randevuya gec gelmek, gelmemek agir suctu. sizde bunun karsiligi nedir bilmem ?

--------------------------------------------------------------------------------

[1] Ali bayterin

[2] insan eserini yipratmamali

Son Güncelleme: Perşembe, 25 Haziran 2009 09:34