Şuanda 43 konuk çevrimiçi
BugünBugün814
DünDün2801
Bu haftaBu hafta7335
Bu ayBu ay28337
ToplamToplam10190391
Gereksiz işler... PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Perşembe, 12 Ocak 2017 22:35


 

 

İnternette “hayır” kampanyasından geçilmiyor. “Hayır” diyeceğini ilan edenler, başka işleri yokmuş gibi Erdoğan’ın her sözüne cevap verenler, Bahçeli “daha önce şöyle derdi şimdi tersini söylüyor” diyenler, bazı islamcı kadın ve erkeklerin saçmalamalarına kendince cevap yetiştirenler…

Bunlara ne gerek var?

Kendisini solcu, demokrat, kemalist, laik görenler (bunları arka arkaya yazmam hepsinin aynı anlama geldiğini göstermez) ve belki daha başkaları da –referandum olursa eğer- “hayır” diyecekler. Bilinen bir şey ve bunu birbirine ilan etmenin anlamı da yok.

Anayasa referandumu yapılacağından çok da emin değilim. Şimdi yapılacak deniliyor ama AKP’nin bir şey söyleyip duruma göre başka şey yaptığını bugüne kadar öğrenmediyseniz, söylenecek söz yoktur.

Durumu garanti görmeden kesinlikle referanduma gitmezler, en azından tarihi geciktirirler ve bu arada da ellerini güçlendireceğini düşündükleri işlere girerler. Sürekli yapılan ve her keresinde de tutturulan yöntem budur.

“Bu gergin ortamda referandum doğru olmaz. Kutuplaşmayı azaltalım, birbirimizle konuşalım” denir. Bu numaraya atlayacak alıklar da mutlaka bulunur ve kazanılacağına emin olununca da referanduma gidilir.

Önümüzdeki bahar aylarında referandum olacak ve “hayır” çıkacak ve de mevcut durum değişecek umudunda olanlar var.

Rüya görmekte üstümüze yoktur, daha da kötüsü rüyayı gerçek sanmaktır.

Birbirimize ne yapacağımızı ilan etmenin hiç gereği yok. Bilineni tekrarlamak marifet değildir.

Başkanlık rejiminin reddedilmesi için yeni taraftarları nasıl kazanırız?

Bunun üzerinde düşünmek ve geniş bir aydınlanma kampanyasına yönelmek gerekir.

MHP’nin parçalanmasının bu konuda önemli olduğunu unutmamak gerekir. TBMM’de vermeyebilir ama bu parti tabanda önemli fire verecek gibi görünüyor.

“Bir bölüm MHP’li de hayır diyor, biz de diyoruz; olur mu böyle şey!” diyen “akıllılar”  mutlaka çıkacaktır; aldırmamak gerekir.

Birbirine bilineni ilan etmek ve söylenen he sözü ciddiye alıp cevap yetiştirmek yerine, aklı ve enerjiyi bu konuda yoğunlaştırmak uygun olur.

 

Son Güncelleme: Perşembe, 12 Ocak 2017 22:49