Şuanda 112 konuk çevrimiçi
BugünBugün3451
DünDün5617
Bu haftaBu hafta14173
Bu ayBu ay35993
ToplamToplam10246335
ali cakmakli anildi PDF Yazdır e-Posta
Hasan Balci tarafından yazıldı   
Pazartesi, 28 Eylül 2009 19:15


 

Karacaoğlanlar ölmez...

Adana da 23 09 1980 tarihinde kimliği ve amacı belli kişilerce “Sözde kendi arkadaşlarınca” katledilen Ali çakmaklı önce mezarının tadil edilmesi ve sonrasında adanadaki ve avrupadaki yoldaşlarının girişimi ile mezarı başında anıldı.

 

Mezarını yeniden inşa eden eski yoldaşları ; Ali çakmaklının mezarı için üç simgesel taş rengi kullanmışlar.Siyah matemi kırmızı renkli taş ali hocanın sosyalizm düşünü beyaz mermer ise masumiyetini ve saflıgının temsiliyeti olarak ifadelendirdiler. Ali çakmaklı babası ile aynı mezarlıkta

 

 

Aradan onlarca yıl geçmesine rağmen unutulmayan ali çakmaklının devrimci kişiliği özverili hayatı, bilgeliği, devrim ve sosyalizm mücadelesine katkıları anlatılarak arkadaşlarınca yad edildi.

 

Mezarı başında yapılan konuşma metinleri internet sitelerinde ve engin erkinerin internet sitesinde yayımlanmıştır. Oradaki bir yoldaşımız anma esnasındaki görüntü ve resimleri bana ulaştıracak bunları sizinle paylaşacağım.

 

Ali çakmaklının mezarı az ilerisinde 12 Eylül faşist katillerince idam edilen Mustafa özenç ve serdar soyerginin mezarının bulunduğu alan içerisinde bulunmaktadır.

 

Her iki yoldaşın mezarı başında da anma yapılırken bir başka arkadaş Ahmet çolak’ın mezarının başın da da bir konuşma yapılmak sureti ile anma yapılmıştır. Ahmet çolak 1982 de sınırdan geçerken Türkiye tarafında kimliği meçhul şahıslarca kurşuna dizilen devrimcilerdendir.” Zannediyorum ahmet'in öldürülme girişimi de benzeri olayların sonuçlarından”

 

Ahmet arkadaşımızın mezarının tadil edilmesi ve mezarının başına bir mezar taşı konmasını mezarı başında karar aldık. Zannediyorum Ahmet çolak ile ilgili de arkadaşlar zaman içerisinde yazılar yazacaklardır. Ahmet çolak arkadaşımızın ismi 12 Eylül Filistin günlüğü kitabının 2. baskısında adil okay tarafından kitaba konulmuştur. [1]

 

Son derece yüksek bilinçli bir arkadaş topluluğu ve ailesi tarafından ali çakmaklı ve diğer yoldaşların anması tamamlanmış ve her sene eylülün son haftası ali çakmaklıyı ve devrim sosyalizm mücadelesi şehitlerini anma haftası olarak geleneksel hale getirilme kararı alınmıştır.

 

Mezarlar başında c……… arkadaş, A…… arkadaş, avurupadaki arkadaşlarının mesajlarını da bir arkadaş okuyarak ve ben bir konuşma yaparak anmayı tamamladık. Mezar anması sonunda ali çakmaklı hatırasına ve arkadaşların kaynaşması adına bir yemek tertip edildi. Ben bu yemeğe işlerimin yoğunluğu ve zaman sorunu açısından katılamadım İstanbul döndüm.

 

 

 

Ali çakmaklı ve bütün devrim sosyalizm mücadelesinde yitirdiğimiz kaybettiğimiz yiğitlerimizi özlem ve saygı ile bir kez daha anıyorum. Ali çakmaklıyı unutmayan arkadaşlarına ve ailesine bir kez daha teşekkür ediyor başsağlığı diliyorum.

 

 

Hasan balcı