Şuanda 75 konuk çevrimiçi
BugünBugün208
DünDün1361
Bu haftaBu hafta1569
Bu ayBu ay42684
ToplamToplam10253026
devrim sehitlerinin onurlarini pazarlamayin PDF Yazdır e-Posta
Hasan Balci tarafından yazıldı   
Pazar, 04 Ekim 2009 20:36



Her türlü eleştiriye ve öneriye açık olmak lazım. Nebil rahuma ailesinden bir arkadaşımız” Mehmet dikay” olmasa idi bugün nebil rahuma olayının çözümünde sorunlar yaşıyor olabilirdik. Mehmet soy isminin dikliği ve nebilin yeğeni olmaya yakışan tavrı ile sorular soruyor zaman zaman da görüşlerini bizimle paylaşıyor. Öteki yeğen Ahmet kazazi arkadaşımız ise dayısı nebil rahuma'yı devrimci katiline adeta pazarlıyor. Bu Ahmet kazazi arkadaşımız bizim nebili bulabileceğimize inanmayanlardan. Ancak bütün zorluk engellemelere rağmen inadına nebili bulduk.

 

Mehmet yavuz’un aileyi nasıl kandırdığını da buralarda yazdık çizdik.

 

Bundan bir ay önce Ahmet kazazi İstanbul geliyor “Mehmet yavuz ile birlikte” bana telefon ediyor. Ağabey ben geldim diyor hoş geldin diyorum selamlaşma faslından sonra dayımın mezarı deyip geveliyor mezara gideceğim diyor. Kendisini uyarıyorum. Yani istanbul da bir mezarın olduğunu biliyor. Aslında mezarın yerini öğrenecek ve bunu hemen pazarlayacak.

 

Ahmet kazazinin yani nebil rahumanın yeğeninin Suriye de devrimci katili ile ne işi var bunu çok iyi biliyoruz. Kendisine bir önerim var. Her şeyi pazarla, al sat getir götür ama Nebil rahuma ile sırf aile kan bağın olduğun için Nebili pazarlama elinde kalır.

 

Gelelim Mehmet yavuz denilen devrimci katilinin çakma çırağına: Mihraç Ural nebil rahmanın mezarına kendi ismini kazıttıracakmış. Bundan haberin varmı? Yoksa sende ismini oraya kazdıracakmısın. Öyle ya nebil rahumayı bulmak için çok aldın sattın, dolaştın.

 

Haydar kılıç arkadaş’a  eleştrim.

 

Haydar kılıç'ın yazdığı yazı: Yazı dolu bir yazıdır ancak ürkektir. Onun bunun hatırına susmak devrimci ve samimi bir duruş değildir. Söyleyecekleriniz varsa yazarsınız yoksa susarsınız bu kadar. Bu bir tercih sorunudur. Oraya yazdığınız ve hiçbir insan için supriz olmayan bilgi 1 senedir bildiğim ve buradan insanlarla paylaştığım bir bilgidir.

 

 

İşçi sınıfımızın ve devrimci hareketimizin sabah kalkıp izlediği devrim programını oradaki yazarlara göre yaptığı ÖZGÜR MEDYA nebil rahuma ile ilgili, anması, ölümü ile tek satır yazmıyor. Yani böyle gündemleri yok. Nebil rahuma benim de bulunduğum bir arkadaş grubunca üstelik onu tanımayan o tarihi bilmeyen insanlar tarafından çakma dikme değil gerçek mezarı alanın da bir komüniste yakışır biçimde anılmıştır.

 

Soru : Bizi mi beğenmediniz ?  yoksa Anmaya katılım sayımızı mı ? Yoksa 29 eylul 1980 tarihini mi unuttunuz.

 

29 eylül 1980 tarihinde nebil rahuma kendi arkadaşlarınca katledilmiştir.

 

 

Bir başka arkadaş Zeki bayterin devrimci katilinin sayfasından redakte edilmiş cümleler ile herkese saldırıyor bizleri kovuyor. Bu yazıları onun yazmadığını bütün adana ve İstanbul biliyor. Tarih ile ilgili sorduğu her soruya saygı ile yanıt verilmesini gerektiğini düşünüyorum.

 

 

Ama soruları asıl katilin yanından ve kaleminden ve ayrı varlık “rezalet” çöplüğünden soruyor. Bu arkadaşı tanımıyorum. Kendisine bir önerim var Ali çakmaklıyı pazarlama elinde kalır. Devrimci irade birgün elinizden Pazar ettiğiniz mal ettiğiniz değerlerimizi gelir başınıza sarar olur ya devran dönüyor.

 

 

Nebil rahuma HDÖ tarafından planlı ve sorgulu bir biçimde iradi “karar” ile öldürülmüştür. HDÖ nun bu cinayet ile ilgili bir açıklaması vardır.

 

Ali çakmaklı Acilciler tarafından öldürülmüştür. Örgüt şefinin bizatihi işareti ile .

Soruyorum.

 

Acilciler 23 eylül 1980 den sonra kongre konferans yapmadılarmı ? öyle ya

 

Yaptılarsa ali çakmaklı cinayeti kongreye konferansa gelmedimi ? , konuşulmadımı ?

 

Bu konular ile ilgili samimi olarak bilgilenmek istiyorum.  

 

 

Gelelim bana.

 

Sevgili nebil rahuma ailesi ve ali çakmaklının yeğeni. Buradan yani istanbuldan atlayıp hem Antakya ya hem de adanaya geliyor hiç tanımadığım bu yiğitlere sahip çıkıyorum cebimden para harcıyor, zaman harcıyor uykusuz kalıyor, tehdit ediliyor hakaretlere maruz kalıyorum işimden gücümden oluyorum. Gözaltına alınıyorum.

 

 

Sizce ben bunları neden yapıyorum. Mutlaka bu cocuk rahatsız diye düşüneceksiniz.

 

Peki siz bunları kendi akrabanıza karşı yaptınızmı ?

 

Nebil rahuma ile ilgili ölüm kağıdının alınmasından başka hiçbir şey yapılmadığını biliyoruz.

 

var sayın ki bu cocukları biz öldürdük.

 

peki siz biz katillere karşı ne  yaptınız.

 

Bütün bunları anladığınızda kendi yakınlarınızı pazarlamaktan vaz geçeceğinizi biliyorum.

Sizleri sağ duyuya davet ediyorum.

 

Hasan balcı