Şuanda 56 konuk çevrimiçi
BugünBugün828
DünDün2294
Bu haftaBu hafta6800
Bu ayBu ay40537
ToplamToplam10157092
6,5 yıl sonra Paris... PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Pazartesi, 09 Nisan 2018 16:40


İbrahim ile 1980 yılının Aralık ayının başlarında Adana’da ayrılmıştık. O İstanbul’a dönmüştü, ben ise Suriye’ye gidip bir ay kadar sonra dönecektim. Böyle anlaşmıştık. Adana ve Antakya’da üç hafta kadar kaldım, bir kere yakalanma tehlikesi atlattım. Suriye’ye geçtiğimin ertesi günü Lazkiye’ye gittik, noel tatiliydi demek ki Aralık ayının son günleriydi. Birkaç gün sonra televizyonda İstanbul’daki büyük operasyonu ve İbrahim’in yakalandığını öğrenecektim. Daha sonra elimize geçen gazetelerde de yakalananların fotoğraflarını görecektim.

İbrahim altı yıl kadar hapis yattı, çıkınca Suriye’ye gitti, ardından Paris’e geldi ve bana “buluşalım” diye haber yolladı.

1987 yılının bahar aylarıydı gibi hatırlıyorum, Paris’e gittim ve buluştuk. 1982 Ağustos’unda örgütten ayrıldığımı tabii ki biliyordu. İlk sözü, “Yardımcı ol, şu örgütü düzene sokalım” oldu.

Ben de “Boşuna uğraşma! Bunlardaki örgüt masa örtüsü gibidir. Masa örtüsü masayı gizler. Bunlar da pis işlerini örgüt görünümü altında gizliyorlar” dedim.

Ne demek istediğimi anladı, “örgüt yok” diyordum ve tabii ki inanmadı. Israr etmedim. Gerçeği yaşayıp görmesi en iyisiydi.

Yıllar sonra “Ben örgütü kurtardım sanıyordum, meğer örgüt yokmuş” diyecekti.

Gerçek böyleydi. Birtakım sözde örgüt organlarının bulunması, orada burada birkaç kişinin olması örgüt anlamına gelmezdi.

 

www.ibrahimyalcin-paris.blogspot.com