Şuanda 16 konuk çevrimiçi
BugünBugün100
DünDün1049
Bu haftaBu hafta1149
Bu ayBu ay26269
ToplamToplam10142824
Ocak 1977 PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Pazar, 08 Temmuz 2018 08:32


Hayatımdaki en kötü aylardan bir tanesidir. Rastlantı olsa gerek, Ocak benim için ters bir aydır. Beklenmedik olaylarla dolu bir aydır. Beylerderesi de Ocak 1976’da olmuştu.

Bir grup arkadaş ayrılmıştı, daha sonra Devrimci Savaş adını alacaklardı. Örgütsel ayrılık olabilir, ayrılanlara karşı saldırgan davranmak, karalamak hatta öldürmeye kalkmak gibi özelliklerimiz yoktu. Sosyalist harekette ne yazık ki az yaşanmayan bu tür davranışlar bize yabancıydı.

Bize yabancı olan bu özellikler 12 Eylül 1980 sonrasında hakim özellik durumuna gelecekti. Ne olmuştu da tarihimize yabancı böyle bir özellik öne çıkmıştı? Acilciler bitmiş, Muhabarat Acilcileri dönemi başlamıştı. (Muhabarat Suriye gizli servisinin adıdır.)

12 Eylül’den sonra bu örgüt isim olarak vardı, gerçekte ise tarihi bitmişti. Sanki bunu kanıtlamak istermiş gibi 12 Eylül sonrasında örgütün iki büyük eylemini de Suriye ile ilişkisi bulunmayanlar yapacaktı: Mamak Askeri Cezaevinde Halil Güven ve Haydar Yılmaz’ın sergilediği direnişle, Paris ev işgalleri…

1976 sonunda büyük bir politik çıkış yapmaya karar vermiştik ama yapamamış, üstelik ağır kayıp vermiştik. Genel Komite üyesi Yüksel Eriş Trabzon’da hayatını kaybedecek, yine aynı komitede üye olan Rıza Salman ise –iki kişiyle birlikte- Ankara’da yaralı olarak yakalanacaktı.

 

www.omurkaramollaoglu.blogspot.com