Şuanda 64 konuk çevrimiçi
BugünBugün1271
DünDün2294
Bu haftaBu hafta7243
Bu ayBu ay40980
ToplamToplam10157535
Miro Masalı - Sonsöz PDF Yazdır e-Posta


Miro Masalı gözden geçirilmiş ve güncellenmiş biçimiyle PDF Kitap olarak İbrahim Yalçın bloguna konuldu. Miro Masalı'nın 5 kitap halinde indirilmesi 5 dakika sürüyor.

İsteyen bu sayfadan,

http://ibrahimyalcin-paris.blogspot.com/2018/04/bir-varms-bir-yokmus.html

veya

http://ibrahimyalcin-paris.blogspot.com 'a geldikten sonra yan çubuk üzerinden ulaşabilir.

Miro Masalı – Sonsöz

Miro Masalı fasa fiso fantastiko değildir. Türkiye’nin bilgi birikimidir. Edebiyatla sanatla siyasetle üretimle ilgilenen yurttaşlar için yararlı olabilir. Ne kadar güzel ad sıfat varsa hepsini kendine yakıştıran hanımlar beyler ve özü sözü davranışı birbirine uymayan kişiler Miro Masalı’nda kendini veya tanıdık birini görebilir. Masalla gerçek örtüşebilir.

Resim dersi 11 Eylül 2006’da İlköğretim Programı’ndan çıkarılmış, haberiniz var mı? Eğitim öğretim ilköğretim kanun kural ilga edilirken cüppeli sarıklı şalvarlı şarlatan takımıyla din tartışması yapmak, onları desteklemekten başka işe yarar mı? Çocuğu gericiliğin kollarına bırakan, yurduna yurttaşına çağına çağdaşına insana insanlığa doğaya doğallığa edebiyata sanata sahip çıkar mı? Doğru olan, böyle yanlış yapar mı?

Resim dersinin İlköğretim Programı’ndan çıkarıldığını öğrenir öğrenmez öğretmenlik damarlarım kabardı. Alternatif olarak dört kitapçıktan oluşan bir Boyama Kitabı hazırladım. Başka çaresi kalmayınca kredi kartından borç alarak bastırdım. Tanıtımcılar tanıtmadı, dağıtımcılar dağıtmadı, satıcılar satmadı, alıcılar almadı. Borç batağına battım. Kasım 2019’a kadar emekli aylığımı kaptırdım. Benim için tünelin ucu göründü!..

Miro Masalı aslan kaplan olmuş çakalların saldırısını püskürtmek için yazıldı. Hainlerin hırsızların dişleri kırıldı. Masal yazımını durdurmak için yaptıkları saldırılar ve aldıkları “Mahkeme Kararı” hiçbir işe yaramadı. Mahkeme Kararı’na göre, Miro Masalı’nda özel yaşam bilgileri yazılarak hain hırsız arsız edepsiz düdük dümbük deyyus katil casus pislik takımı berbat edilmiş. “Müşteki” manyağın haysiyetine şerefine karısına kızına kaymanın bedeli 2500.- lira olarak belirlenmiş. Ayıptır söylemesi, kancıklar o kadar değerli değilmiş. Mahkeme Kararı’nda “Şüpheli” ile “Müşteki” birbirine karıştırılmış. Kıyak kafa ile ceza yazılmış.

Miro Masalı bildiğimiz masallar gibi olsaydı, “Miro Masalı baştan sona uydurmadır!..” diye başlamazdı. Miro anadan doğma dangalak olmasaydı, masal yazarını korkutmaya kalkışmazdı. Memo’ya emir vermeseydi, eşşeğin sıpası manyak olduğunu kanıtlamak için mahkemeye koşmazdı. Köpekten olma, kahpeden doğma, aynasız çakal, insan evladı olsaydı, masal yazarına kudurmuş köpek gibi saldırmazdı.

Miro Masalı sekiz yılda yazıldı. İçeriğine iyilik doğruluk güzellik katıldı. Acılı biberli zehirli anlatımlar bile tadında bırakıldı. Daha önce yeterince bilinmeyen şeyler açığa çıkarıldı. Miro Memo gibi pislikler delikten aşağıya yollandı. Maho Masalı başlayınca, Miro Masalı bitti. Arada kalite kalibre farkı olsa da, aynı şeyleri bir daha yazmanın gereği var mı?

Daha önemlisi, Miro Masalı’nı Engin Erkiner’den başka duyuran olmadı. Yarısı bile yazılmamış masal yargılama konusu yapılırken edebiyatçı sanatçı gazeteci olarak ünlenmiş kişilerden çıt çıkmadı. Ağzını açınca söylenmedik söz bırakmayan devrimcilerin demokratların da sesi soluğu çıkmadı. İşte o yüzden, hoşça kalın iki gözüm!..

24 Eylül 2018