Şuanda 36 konuk çevrimiçi
BugünBugün2549
DünDün1137
Bu haftaBu hafta6269
Bu ayBu ay27271
ToplamToplam10189325
Toplu yazılar PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Perşembe, 19 Mart 2020 19:58


Sitede 4040 yazı bulunuyor. Sayım yapmadım ama bunların en az yüzde 60’ı benim yazım. Bu yazıların arasından seçtiklerimi başka bir yerde topluyordum. Seçtiklerimi diyorum çünkü aradan biraz zaman geçince her yazı yazıldığı günkü önemini korumuyor. Bazı yazıların aradan bir-iki yıl geçtikten sonra bile seçilip aktarılması zorunlu olurken, diğerleri sadece sitede duruyor.

Neredeyse 1,5 yıldır yazı seçimi yapmamışım, yazılar birikmiş. Eskiden yazıların yaklaşık yüzde 60’ını seçerken bu sefer oran yükseldi; yüzde 80 oldu. Fena bir performans değil; 1,5 yıl sonra bile bu kadar yazıyı seçip saklamak ihtiyacı duyuyorsunuz.

Aşağıda adresi verilen yerde çok sayıda yazı yer alıyor, başlığa basıp aşağıya iniyorsunuz, yazı çıkıyor.

Yazıların altında değişik yazıların bulunduğu bloglar yer alıyor. İlker Akman’dan Yüksel Eriş’e, Nebil Rahuma’dan Müntecep Kesici’ye ve Ömür Karamollaoğlu’na kadar… Ek olarak Belma’ya Mektuplar ve başka yazı blogları da bulunuyor.

Örgüt adımızın olmadığı yıllarda bize takılan adlardan birisi de “yazıcılar“ idi. O zaman sadece Rus Devriminden Çıkan Dersler ile Türkiye Devriminin Acil Sorunları (TDAS) vardı ama sonrasında geçen 45 yılda da doğrusu haklı çıktılar.

Bunların dışında bir de kitaplar blogu var. Dokuz kitap pdf olarak yer alıyor.

www.enginerkinerkitaplar.blogspot.com

Bir de İbrahim Yalçın’ın kitabının ve kendisiyle ilgili yazıların yer aldığı

www.ibrahimyalcın-paris.blogspot.com bulunuyor.

Bir kitabın adını bir örgütün halen hatırlanan adı yapan, adları burada yer alan ve almayan bu arkadaşlar için ne yapılsa azdır. Az şey yapmadık, daha da yapacağız.

Artık aramızda olmayanların anısına yapılabilecek en önemli şey, o ismin yaşatılmasıydı ve bunu TDAS  Yayınları ile yaptık. 2015-2019 arasında İrfan Dayıoğlu’nunki dahil sekiz kitap ve bunların her biri farklı bir konudadır. İlki 40 Yıl Sonra TDAS başlığıyla toplu yazılardı. Bu kitap tükendi sayılır. İkinci tükenmeye yaklaşan Mülteciler Göçmenler, ardından Geleceğe Dönüş geliyor. Son kitap TDAS’ın Tarihi’dir.

Mülteciler Göçmenler kitabı aradan dört yıl geçtikten sonra daha farklı bir içerikte yazılabilir. Aradan geçen dört yılda göçmenlik ve sürgünlük konusu değişti.

Hele şu salgın konusu bitsin, hazırladığım sosyalizmden kapitalizme dönüş ile ilgili kitabı da yayınlayalım; ardından 45 Yıl Sonra TDAS başlığı aklımdan geçmiyor değil… 40 Yıl Sonra TDAS’taki sadece bu yazının güncellenmiş hali; bir çeşit genişletilmiş ikinci baskısı…

Yazmak da önemli bir çeşit eylemmiş.

TDAS (1975) olmasaydı, bugün bu ismi hatırlayan epeyce az olurdu.

İlgili bloga yazı yerleştirme sürecek…

https://enginerkineryazilar.wordpress.com