Şuanda 44 konuk çevrimiçi
BugünBugün971
DünDün1865
Bu haftaBu hafta9286
Bu ayBu ay41985
ToplamToplam10204039
Kötü bir yıl biterken... PDF Yazdır e-Posta
Engin Erkiner tarafından yazıldı   
Çarşamba, 25 Kasım 2020 19:45


Kötü bir yıldı, bitmesine daha bir ay var ama kötüydü. Martın ortasından başlayarak her şey kısıtlandı. Panel yapılamaz, yayın dağıtımı epeyce aksadı, insanlarla eskisi kadar görüşmek bile mümkün olmadı. Ocak’ta alt emperyalizm konulu bir seminer vermiştim, sonra her şey durdu.

Şimdilik göründüğü kadarıyla Ocak ayının ortasından itibaren açılma başlıyor. Bakalım eski durumunu alması ne kadar sürer?

Sağlık olarak iyiyim, bunun dışında ekonomi de dahil olmak üzere her şey kötü.

Şöyle bir düşündüm ne yapabildim diye?

Şubat ayında bir kitap yayınlamıştık: TDAS’ın Tarihi. Dağıtımı pek olmadı tabii ama yine de yüzde 45 diyeyim gerçekleşmiş (Türkiye ve Avrupa dahil).

İnternette dört kitap yayınladık: Lenin, Che (broşür olarak basılan değil de daha önce bir kitapta yer alan versiyonu) ve Fanon ve Güzel Bir Ölüm (roman). Yılsonuna kadar iki tane daha eklenir: 25. Yılında Yazın ile Taşınamayan Özgürlük öykü kitabı.

Daha önce birkaç kez duyurmuştum: sitede yayınlanan yazılardan seçtiklerimi bir blogda topluyorum. Yazılar çok birikmişti, onları azaltmak fırsatım oldu. Galiba 800 kadar seçilmiş yazı oldu bu blogda. 700’ü biraz geçinceye kadar saydım, sıkıldım sonra. www.enginerkineryazilar.wordpress.com

Sosyalizmden kapitalizme dönüşte genel teorinin yanı sıra Bulgaristan ve Romanya örneklerini inceleyecek kitabın yaklaşık üçte birini yazdım ama durumun gösterdiği kadarıyla bu kitabın çıkması en azından Mart ayını bulur.

Monica Ertl’i biliyorsunuz, Che’nin intikamını alan kadın olarak tanınır. İlhami Yazgan bu kadınla ilgili iyi bir araştırma hazırlamıştı, ben de önsöz yazdım. Yakında kitap olarak da elime geçer, iyi bir kitap oldu.

Bu yıl Türkiye’nin Libya ve Azerbaycan’daki savaşlara katılmasıyla alt emperyalizm konusu güncellik kazandı. Tipin birisiyle açık olarak tartıştım ama düzey düşüktü, keşke daha yüksek olsaydı…

Edebiyata döneceğimi yazmıştım, bu yıl bu konuda somut bazı adımlar atabildim.

 

Başka bir şey de aklıma gelmiyor.