Şuanda 66 konuk çevrimiçi
BugünBugün976
DünDün2294
Bu haftaBu hafta6948
Bu ayBu ay40685
ToplamToplam10157240
mihrac ural'a iftira(!) ediyorlar..! (2) PDF Yazdır e-Posta
Haydar Yılmaz tarafından yazıldı   
Cuma, 27 Kasım 2009 07:50


Sami'nin rehın alındıgını gelen bir telefonla ögrendim.Telefonu eden arkadası ve ülkeyi şu an hatırlamıyorum. Daha dogrusu,kim olabilecegini karıştırıyorum. Sorup ögrenmek mümkün, sadece yazı icin ise, buna gerek yok.
Nebil'in rehin alındıgını da, Sultan Ahmet Cezaevinde Mahkemeye cikan yoldasların gizlice getirdigi bir pusulayla ögrenmistim.Her iki haber de müdahale etmemi istiyordu.Cinayetlerin ortak yani, rehin alınarak islenmesi.Bu yüzden bana Nebil`i hatırlattı. Nebil`i baska yazıların konusu olarak ayrıca yazacagım.
 
Sami`yi(Gökhan Sacin) tanımazdım. Duyunca, Sami ismi bana, nedense ilk ve son kez görüstügüm Adana sorumlusu olan bir arkadasi hatırlattı. Konuşma icinde Sami'nin Libya sorumlusu, Çorum’lu bir yoldas oldugunu ögrenecektim.Dürüst,özverili,calışkan ve becerikli bir yoldas oldugu anlatılıyordu. Diger öldürmelerde oldugu gibi Sami`de,Mihrac Ural`a muhalifti.
 
Benden her iki rehin olayina da müdahale etmem isteniyordu.Yer ve kosullarin imkani dahilinde her iki rehin olayına müdahale ettim. Yazık ki bu, yoldaşların öldürümelerini engellemeye yetmedi.
 
Tanıyım, tanımayım; yoldasım veya diger bir yapıdan, dünyanin neresinde olursa olsun bir militan ölür,ben de onlarla ölürüm.Dayanamam, cogu zaman aglarım. Bu da benim yapısal bir özelligimdir. Olsun.Ne yapalim?
 
Sami`nin kurtarılması icin zamanla yarısmamız gerekiyordu.Dost bir Örgütün, iyi organize edilmis, hızlı bir iletisim agi vardi.Buradan PKK`li yoldaslara ulasma olanagi da vardi.Müdahalenin PKK`li yoldaslarca yapılmasının etkili olacagını düsünüyordum.Iletisim kuruldu.Gerekenin mutlaka yapilacagına inanıyordum. Ayni günün bir saatinde, bekledimiz haberi almis ve sevinmistik.

Sami bırakılmistı( !). Rahatlamisık.

Aldigımız haber, katillerinin bu günde anlattılları ve yazdıklari gibiydi. Sami`den ses seda cikmiyordu.Yasiyorduya,olsundu.Nasılsa bir gün cıkıp gelecekti.Ümit kesilmezdi.günler günleri, aylar aylari kovaldı Ailesi, özellikle kiz kardesi kendini öyle inandirmisti ki buna, mutlaka bir gün,beklenmeyen bir saatte geliverecekti Sami.

Gelmedi.Belki de hic gelmeyecekti.Anlasiliyorduki PKK`li yoldaslar da, hala söylenen bu yalana inanmışlar, bizim gibi aldatılmıslardı.
 
Anlatının bir önceki bölümüde sözü edilen yolculuk öncesi, Hollanda da yasayan kardeslerini ziyaret etmis yolculuktan söz etmistim.Zaman zaman öldürülmüs olabilecegi gibi duyumlar alıyorlardı ama, inananmak istemiyorlardi.Onlar gelecegine inamak istiyorlardi.Iki gözü iki cesme kiz kardesi, umutla, oralardan mutlaka saglikli ve gercek bir haber ulastırmamı istiyordu.Belki de,dayanılmaz kardes acısının, bilinc altındaki dayanagıydi umut. Gelmeyecegine inanmak istemiyordu. Hic olmazsa icinde yasasındı.
 
Ümit ederim site okuyuculrının canını sıkmıyorumdur."Bunlar daha önce yazıldı   biliniyor, tekrar,tekrar anlatmanın ne alemi var;" diyecekler olacaktir.Okuyucu gibi bende bilinen bir olaya deginmekten sıkılıyorum. Okuyucu bir seyi gözden kaçırmamalı. Yazımızın başlıgı neydi?  Masum (!) bir katile nasil iftira edildigini arastirmiyor muyduk?! Benim derdimde bu,Iftirayi en iyi sekilde anlatabilmek.Okuyucunun niye bu paragrafi yazdigimi? anladigini düsünüyorum.
 
Bu günkü aktüel deyişle, Kürt Halk Önderi Sayin ÖCALAN`la, yaptıgımız ilk görüsmede ailesinin ümitle bekleyişiden bahisle olayi,yukarıdaki gelisme seyriyle aktarmis, mümkünse ikna edici bir bilginin beklentisi icinde oldugumuzu da dile getirmis, özellikle rica etmistim.
 
Bilenlerinin yabancısı olmadıgı, Ne diyecektir acaba diye sonsuz önemsedigi tarzıyla önce kisa bir düsündü: "HEVAL A.I. AILESININ ACISINI BENDEN DAHA IYI ANLAYAN OLAMAZ. ONLARCA SEHITIMIZIN HABERINI VERIRKEN NELER CEKTIGIMIZI, NASIL KAHREDEN ACILAR DUYDUGUMUZU HISSEDEBILIYOR MUSUN? BEN YAPMAYA CALISIYORUM. KENDIME DAYATIYORUM, DAYANMAK ZORUNDAYIM. ARASTIRMA YAPTIRIRIZ, BU ZOR DEGIL. BOSUNA OLACAKTIR. ÖYLE SÖYLENIYORSA: BURALARDA BUNUN ANLAMI ÖLDÜRÜLDÜ DEMEKTIR. SAMI ÖLDÜRÜLMÜSTÜR" dedi.
 
Iddia ediyorum GOKHAN SACIN (Sami) Yoldasi BASKAN SEROK APO ÖLDÜRMÜSTÜR( !).
 
Mihrac Ural`a iftira ediyorlar!
 
Henüz ögrendim Sami’nin bir kizi varmis. Kac yasındadır bilmiyorum.Babasının ölüm tarihi düsünülürse 20 yasin üzerinde olmalı. Diyormuş ki; Babasının arkadaslarına: Babamı nicin kurtaramadınız, sizler nasil yoldassınız? Nicin, nicin kurtaramadınız? HAKLIDIR.

Düs degil.Tüm cocuklarımız bir araya gelmişler, aralarında konusuyorlardı. Kulak misafiri oldum,diyorlardı ki: "…Babalarımız devrimciymis, devrimcilik zor zanaatmıs, cok zorlukları yenmisler. Aralarında katiller, alçaklar da varmis. Bunu bir türlü farkedememisler. İşte babalarımızı öldürenler de bu katillermis. Biz daha uyanik devrimciler olalım. Olalım ki çocuklarımızın babaları öldürülmesin.
 
Mihrac Ural, seni çocuklarımızın çocukları dahi unutmayacak, Tarihe not düşüldü. Tarih seni devrimci katili, yoldas katliamcısı diye yazacak.Bunu silmen mümkün degil.
 
ÖLÜLERIMiZİN AILELERINE,ÖZELİKLE HATAYLI, ÇOCUKLARI, KURBAN EDILEN, ANNELERIMIZE sesleniyorum:
ÇOCUKLARINIZIN KUTSAL  KEMİKLERİNİN  DOGDUKLARI TOPRAKLARA TAŞINMASI  ULUSLAR ARASI  HUKUK NORMLARINA GÖRE MÜMKÜNDÜR. GELİN TOPLUCA BIR AVUKAT  TUTALIM. BİLGİ  VE BELGELERİMİZLE KONUYU ULUSLAR ARASI KURUM VE KURULUSLARA TASIYALIM. HIC OLMAZSA ÇOCUKLARIMIZIN. KARDEŞLERİMİZİN, YOLDASLARIMIZIN  KEMİKLERI ÖZ TÖPRAKLARIYLA BULUŞSUN. ÖLÜLERİMİZİ  KATİLLERININ  İSTİSMARINDAN KURTARALIM. ZORDUR VE ZORU BAŞARMAK ZOR DEĞILDİR. YETER Kİ BAŞLAMA CESARETI GÖSTEREBILELIM
.

Duyuruyor ve bu siteye düsüncelerinizi iletmenizi bekliyoruz. Topluca bir avukata vekalet vermemiz.KARDESLERIMIZIN,OGULLARINIZIN HUZUR ICINDE YATMALARI ICIN YETERLI OLACAKTIR.
 
Ölülerimizi alacagız. Bu güne kadar yaptıllarımız sözümüzün de,àyine-si olacaktır.
 
Sonucç ve yeni yazı konusu icin soruyorum.

Mihrac Ural. Cevap ver ;
 
Nigde Cezaevine Mahkum yoldaslar fonu icin, yakalanmamdan kisa bir süre önce sana, o günün rayiciyle 450.000.- lirayi bizzat gönderdim. Sonrası veya öncesi  Kayseri bölgesinden gönderildiginide biliyorum.
Bu parayi aldın mı ? 

Aldıysan nerelere kullandın ?

Getiren arkadaşı nereden ve nasıl  tanıyorsun?

Sana sık gelen bir arkadasımızdı. Bizim bölgedendi. Sen,ben,Tacettin Sari ve Yoldas GÜNAY KARACA dan baska kimse tanimazdi.
 
Kürt Halk Önderi Sayin ÖCALAN`la kontrolünda olan mekanlarda.
(Ev`in,salon’un, misafirhanen vb. En son ne zaman ve nerede görüştünüz?


Sami yoldaşın ölüsünün yerini biliyorsun. Senden isteyecegiz.
 
Iyi düsün.Acele etme.

Herseyi hatırlamaya calış. Yapacagın bir hata, unutacagın bir ayrıntı,senin icinde, benim icinde sonsuz ciddi öneme sahiptir unutma.

Özelikle hatırlatıyorum.Cevabını sabırla bekliyorum.